Šveitsi meedia segas dopinguskandaali ka Andrus Veerpalu ning Mati Alaveri (7)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mati Alaver
Mati Alaver Foto: Tairo Lutter / Postimees

Seefeldis toimuvatel suusaalade maailmameistrivõistlustel šokeeris üldsust dopingujuhtum, millega on seotud ka kaks Eesti suusatajat. Šveitsi meedia toob kogu juhtumisse sisse ka Andrus Veerpalu ning Mati Alaveri.

Eesti suusatajatest on veredopingu juhtumiga seotud nii Karel Tammjärv kui ka Andreas Veerpalu. Lisaks neile võeti ametivõimude poolt kinni ka kasahh Aleksei Poltoranin ning austerlased Max Hauke ja Dominik Baldauf.

Šveitsi väljaanne Naue Zürcher Zeitung peab tähtsaks aga juurde märkida ka fakti, et kogu olukorraga on seotud ka eestlased Veerpalu ning Alaver. Šveitsi väljaanne mainib, et nii Andreas Veerpalu, Tammjärv kui ka Poltotanin treenivad eratiimis, mille all peetakse silmas Team Haanjat. Kõiki mehi treenivad nii Alaver kui ka Andrus Veerpalu.

Seejärel tuuakse teemana üles ka varasemalt 2013. aastal esile kerkinud Andrus Veerpalu enda dopinguskandaali, kui teda kahtlustati kasvuhormooni kasutamises. Ka sel korral oli Veerpalu treeneriks just Alaver.

Poltoranin pole küll otseselt Team Haanja liige, aga ühiselt on trenne tehtud nii suvel kui ka käimasoleva hooaja alguses. Team Haanja blogis kirjutati eelmise aasta lõpul: «Livigno keskmäestikulaager hakkab läbi saama. Suurem osa tiimist jõudis siia 3. detsembril, mõned aga juba varem, novembri lõpus. Muuhulgas elab ja treenib meiega Aleksei Poltoranin koos Andrus Veerpaluga.»

Antud avalduse põhjal pole otseselt põhjust arvata, et Alaver kogu dopinguskandaaliga seotud olema peaks. Alaveri enda käest pole õnnestunud antud teemal kommentaare saada. 

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles