PM Seefeldis. Eksklusiivintervjuu Iivo Niskaneniga: eestlaste risk tundub uskumatu (4)

Andres Vaher, Seefeld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iivo Niskanen.
Iivo Niskanen. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Samal ajal kui Eesti suusapubliku tähelepanu koondus üleeile pärastlõunal Innsbrucki politseimajale, võitis Soome Seefeldi MMil oma (seni) ainsa medali. Või mis võitis – Iivo Niskanen oli pärast 15 km klassikasõidu kolmandat kohta ilmselt pettunuim mees kogu külas. Olümpiavõitja ja tiitlikaitsja lõug värises esimest teleintervjuud andes. Ta lausus: «Suusk ei pidanud üldse. Kui vorm on nii hea ning valid kulla- ja pronksipaari vahel just selle kehvema, siis… Olen pettunud.»

Järgmisel hommikul Soome koondise hotellis Postimehega vesteldes on põhjanaabrite esistaar märksa rahunenum. Naeratab, on heatujuline ja nimetab pronksi võidetud medaliks.

Hakatuseks ei saa jätta küsimata, milliste emotsioonidega võtsite vastu teate, et politsei võttis viis konkurenti vahetult enne võistlust rajalt maha?

Enne võistlust ei teadnud ma sellest midagi. Pärast hakati küsima. Aga alles nüüd, kui olen uudiseid lugenud, võin öelda, et see on ühtpidi uskumatu ja teisalt tänuväärne lugu. Mul on hea meel, et Austrias tahab ja suudab politsei säärasel moel sekkuda. Ma ei soovi kunagi ühelegi kaassportlasele halba, aga samas ei suuda ma kuidagi aru saada, mis mõtted neil peas võisid mõlkuda.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles