Mati Alaver: minu tegevusele ei ole mingit õigustust (23)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mati Alaver.
Mati Alaver. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Täna, 1. märtsil 2019 toimus Austrias seoses Eesti suusatajate Karel Tammjärve ja Andreas Veerpalu dopingujuhtumiga pressikonverents, kus Tammjärv tunnistas end süüdi ja lausus avameelselt, et saaga algas aastal 2016, kui Mati Alaver andis talle Saksamaa spordiarsti kontaktandmed.

Mati Alaver saatis Eesti meediaväljaannetele avalduse, mille Postimees siinkohal ka avaldab: «Käesolevaga kinnitan, et mina vahendasin Karel Tammjärvele Saksamaa spordiarsti Mark Schmidt kontakti 2016 aastal. See on minu elu suurim viga ja kahetsen seda siiralt. Vabandan sportlaste ja nende lähedaste, Eesti suusarahva ja spordiavalikkuse ees. Minu tegevusele ei ole mingit õigustust.»

Karel Tammjärve esimesed laused tänasel pressikonverentsil: «2016. aasta suve teisel poolel oli mul jutuajamine Mati Alavariga, kes ütles, et tal on kontakt, et kui tahan kiiremini suusatama hakata, siis on see võimalus. Saksamaal on see arst, kes selliseid asju võimaldab. Mina võtsin vastu selle otsuse, et tahan saada abi veredopingu näol.»

ERRi spordiportaal kirjutab, et Mati Alavar astus tagasi EOK täitevkomiteest.

Kommentaarid (23)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles