Viljandi HC väravavaht Peeter Parik: pronks on reaalne

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlva Serviti vastu tõrjetööle keskenduv Peeter Parik on Viljandi HC üks kogenumaid pallureid.
Põlva Serviti vastu tõrjetööle keskenduv Peeter Parik on Viljandi HC üks kogenumaid pallureid. Foto: Foto: Helin Potter/arhiiv

Veebruarikuu pakkus käsipallisõpradele kolme vooru jagu põnevaid meistriliigalahinguid ja neljale tippklubile ohtralt mänge Balti liigas. Jaanuaris vaid kaotusi tunnistanud Viljandi HC naasis võitude teele ja noppis punkti Balti liigaski.

Jaanuaris viis kaotust kogunud mullune pronksivõitja Viljandi HC alustas aasta teist kuud viigiga Balti liigas HC Tallinna vastu ning sai hiljem kaks võitu meistriliigas SK Tapa üle.

«Ise hindan kõige kõrgemalt viiki Tallinnaga. Mingit olulist pööret veebruaris ei toimunud, lihtsalt mängud tulid paremini välja. Tõusud ja mõõnad, täpselt nagu eluski,» analüüsis Viljandi 34-aastane väravavaht Peeter Parik.

«Noortel võtab uue tasemega harjumine aega. Lisaks mängivad meie poisid veel noorteklassi ja esiliigat, nii et mõneks mänguks on kumm lihtsalt tühi. Aga nende areng on siiski silmatorkav. Mõne aasta pärast võivad nad ise juba Saksamaal olla,» vihjas Parik hiljuti Viljandi HC-st Saksamaa liigadesse siirdunud Kristo Voikale, Rasmus Otsale, Karl Roosnale ja Karl Toomile.

Viljandi HC lõpetas põhiturniiri viienda kohaga ja jätkab B-vaheturniiril. «Selge, et sel hooajal finaali meil asja pole, kuid kaotama ei lähe me ühtegi mängu. Hea õnne ja tugeva hooaja lõpu korral võime tulla pronksmedalitele,» hindas 2014. aastal Viljandiga Eesti karikavõistlused võitnud puurivaht.

Pisikesest Vardi külast pärit Parik alustas käsipalliga juba 1994. aastal legendaarse Lembit Nelke käe all koos noorema venna Madisega. «Ema oli võimlemisõpetaja ja linnas käies haaras Nelke meil kratist kinni – nii olemegi tänaseni käsipalli juures. Vahepeal oli mul paus, aga siis oli Rasmus (Ots) vigastatud ning Marko Koks kutsus tagasi,» kirjeldas Parik oma karjäärikõverat.

Viljandi käsipallikoolkond on Eestis pea igasse põlvkonda tippväravavahi «tootnud» – Paavo Nelkele järgnesid Mikola Naum ja Rasmus Ots. «Me pole kunagi spetsiaalselt väravavahte otsinud või koolitanud. Nii arvan, et kõik taandus Nelke oskustele leida õiged tüübid või isiksused sellele positsioonile,» suunas Viljandi HC peatreener Koks kiituse meie seast viis aastat tagasi lahkunud käsipallilegendile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles