Norra dopingukütt Seefeldi skandaalist: naiivne ja amatöörlik (4)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dopingusalong Seefeldi südames
Dopingusalong Seefeldi südames Foto: EIBNER/EXPA/Johann Groder/imago/Scanpix

Ülikogenud antidopinguekspert Inggard Lereim sõnas VG-le, et midagi sellist nagu sel nädalal Seefeldis korraldatud politseioperatsioon, pole ta oma karjääri jooksul veel kohanud.

Peaasjalikult jahmatas FISi meditsiinikomitee asejuhti Lereimi internetti lekkinud video, kuidas Austria suusataja Max Hauke tabati otse veredopingu tarvitamiselt, süstal veenis. «Ma ei ole midagi sellist oma rahvusvahelises dopinguvastases võitluses veedetud 40 aasta jooksul veel näinud,» nentis norrakas. Ja see on kõva avaldus, sest ta nägi Albertville’i olümpial pealt terviseriket, mille sai sportlane, kellele anti kogemata vereülekandeks vale veretüübiga kott.

Lereimi sõnul on Seefeldis lahvatanu suurim skandaal murdmaasuusatamises pärast 2001. aasta Lahti MMi, kus jäid vahele võõrustajariigi Soome suusatajad. Tema hinnang Austria meedias paljastatud süsteemile, mille järgi sportlased käisid koondise hotellist «dopingusalongi» külastamas, on hävitav.

«See on ühtaegu algeline, amatöörlik ja naiivne,» põrutas Lereim. «On väga haruldane, et keset Seefeldi külakest pandi püsti n-ö salong.»

Austria politsei pidas kolmapäeval seoses teada dopinguarsti külastamisega viis sportlast, nende seas Karel Tammjärve ja Andreas Veerpalu.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles