Suusaliidu peasekretär Seil: tahame noortega edasi minna puhtalt lehelt (1)

Agaate Antson
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kogunenud Eesti olümpiakomitee (EOK) täitevkomitee tegi ettepaneku peatada Mati Alaveri ja Andrus Veerpalu treenerilitsents ja kutsuda mehed tagasi EOK liikmesusest. Suusaliidu peasekretäri Tõnu Seili sõnul tehakse kõik, et nüüd puhtalt lehelt edasi minna.

«Kogunesime selle dopinguskandaali valguses täna erakorraliselt esimest korda. Arutada oli palju punkte, selekteerisime enda tuleviku jaoks olulisemad välja, mida arutada,» rääkis Seil tänasest koosolekust.

«Tahaks natuke aega tagasi pöörata, kus EOK võttis vastu seisukohad, mida me praegu väga tunnustame. Loomulikult tahame alustada liiduna uuelt lehelt, kas siis restruktueerida või vaadata murdmaasuusatamise tulevikule uuesti otsa puhtalt lehelt. Tahame minna edasi noortega ja treeneritega, kes panustavad puhtasse sporti,» seletas Seil.

Anti Saarepuu treeneri kohalt tagandamist täna päevakorras polnud: «Treeneri staatuse saab ära võtta EOK treenerite komisjon. Seda teemat enam hetkel laual polnud. Struktuuri ümbervaatamine on eesmärk - millised treenerid ja koondised jätkavad, kes keda juhendama hakkab. Täna me seda otsust ei teinud.»

«Kõigepealt koguneb loodetavasti murdmaa alakomitee, vaatab pildile otsa ja teeb omad otsused. Kindlasti tehakse ettepanek arvata välja alakomitee juhatuses Mati Alaver. Edasised sammud lepitakse siis juba kokku,» seletas Seil.

«Loomulikult on meil ebaausatele võtetele spordis nulltolerants, seda ka dopingu tarvitamise, vahendamise või sellele kaasa aitamise suhtes. Tahame jõuda selleni, et sportlased ja inimesed kes vahendavad ei saa esindada suusaliidu kaudu Eesti koondist,» lausus Seil. 

Kuna Saarepuu on dopingulooga seotud, siis tähendaks selline väljaütlemine teoreetiliselt ka seda, et Saarepuu siiski treenerina ei jätka. Seil aga sellele kindlat vastust ei andnud: «Tulevikus me ei taha näha seda, et keegi kes sellega seotud on saaks meid esindada ja ma ei räägi hetkel Saarepuust. Kõigele tuleb mingil hetkel selgus. Neid kes on hetkel vahele jäänud või saavad karistuse, ei soovi me enam oma alade juures näha.»

Seil kinnitas ka seda, et temal polnud aimugi sportlaste tegudest. Omaltpoolt suusaliit palju kaasa aidata ei saa: «Antud loo puhul oli üllatus ja šokk. Meie saame teavitada FISi, et ka Kärbi litsents tuleb peatada. Austria võimud meie poole pöördunud pole.»

Toetajate seisukohast võttes jääb Seil positiivseks: «Loodame et olemas olevad jäävad alles ja mõistavad, et tahame pöörata tähelepanu tulevikule ja noortele, puhtale spordile. Iga toetaja leidmine on tänuväärt pikk ja vaevarikas protsess, loodame et antud väga halb juhtum ei jäta liidule tervikuna halba mainet.»

Seil rõhutas, et tulevikus suusaliit enam ei aktsepteeri, et väiksed suusaklubid ja MTÜ-d saavad Eestit võistlustel esindada. Teatavasti ei kuulu Anti Saarepuu juhendatav Team Haanja suusaliitugi.

Seili sõnul peab edaspidi Eesti esindamiseks olema suusaklubi kindlasti suusaliidu liige.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles