Citroën ähvardab pärast järgmist hooaega MM-sarjast loobuda (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esapekka Lappi Citroen C3 roolis Rootsi rallil.
Esapekka Lappi Citroen C3 roolis Rootsi rallil. Foto: NIKOS MITSOURAS / EPA/Scanpix

Citroëni tegevjuht Linda Jackson ütles Briti lehele Auto Express antud intervjuus, et nad on «sunnitud» ralli MM-sarjast 2020. aasta lõpus lahkuma, kui ei võeta kasutusele kaasaegsete hübriidmootoritega autosid.

Samuti Groupe PSA-sse kuuluv Peogeot lõpetas eelmise hooaja lõpus osalemise rallikrossi MM-sarjas samadel põhjustel.

Rahvusvaheline autospordiliit on küsimuse ees, millises suunas pärast 2021. aastat liikuda. 2021. aastal lõppevad praegu kehtivad tehnilised reeglid, mis sätestavad, et WRC-autodes kasutatakse 1,6 liitrilisi turbomootoreid.

«Kõik muutub. Ei kujuta ette, et toetame tegevust, mis ei arvesta ümbritsevas ühiskonnas toimuvaga,» ütles Jackson Genfi autonäitusel.

«Kui me räägime aastast 2020 või 2021, siis teeme kõvasti tööd, et meie autod vastaksid süsinikdioksiidinormidele ja tahame, et meie autodest oleks olemas ka elektriversioonid,» lisas Citroëni tegevjuht.

Jacksoni arvates ei saa Citroën kui autotootja endale lubada vahe suurenemist WRC ja tavaliste autode vahel. Kuigi WRC-d erinevad suures osas tehase tootmisliinist välja tulevatest autodest, peavad WRC-autod mingil määral tuginema täpselt samadele tootmisversioonidele.

Citroëni praeguste sõitjate Sebastien Ogier' ja Esapekka Lappi lepingud kehtivad 2021. aasta lõpuni.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles