Eesti laskesuusataja tuli juunioride EMil kaheksandaks

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristo Siimer.
Kristo Siimer. Foto: Hendrik Osula / Estonian Biathlon Team

Norras Sjusjöenis alanud juunioride lahtistel Euroopa meistrivõistlustel oli täna avaalana kavas meesjuunioride 15 kilomeetri individuaaldistants, kus eestlastest näitas parimat minekut Kristo Siimer.

Nelja tiiru peale kokku vaid ühe korra eksinud Siimer sai kirja kaheksanda koha, kaotades liidrile 2.19,7 (0+1+0+0). Tiirudes neljal korral eksinud Robert Heldna sai kirja 27. koha (+4.42,7; 2+1+0+1), Marten Aolaid täna 78. (+8.33,2; 2+0+3+2), vahendab laskesuusaliidu koduleht.

Juunioride Euroopa meistriks krooniti 21-aastane Tim Grotian, tiirudes puhtalt lasknud sakslane läbis distantsi ajaga 40.33,4. Hõbemedali sai kaela Norra esindaja Vebjörn Sörum (+23,4; 0+1+0+0) ning pronksile sõitis sloveen Alex Cisar (+54,2; 0+0+0+0).

Siimer ütles Postimehele, et oma esitusega ta tegelikult rahule ei jäänud. «Soojendusel oli juba tunda, et lihas on täna kinni,» ütles ta Postimehele.

Sellest hoolimata õnnestus tal tiirudes teha küllaltki korralik sooritus ja nelja tiiru peale kogunes ainult üks trahv. «Kindlasti selle hooaja üks õnnestunumaid starte,» oli Siimer õnnelik, kuid lisas, et tal oli õnne, sest võistlust väisas terve aja pidev udu, mis kohati kadus ja siis ei kusagilt uuesti ilmus.

«Teises tiirus jäi  endalegi üllatuseks ainult 1 märk üles. Arvasin, et ei saa ühtegi alla,» ütles ta.

«Kui käesolev hooaeg on mul kulgenud üle kivide ja kändude ning hetke sõiduvorm ei ole nii hea kui see oli juunioride MMil, siis on ikkagi positiivne, et suutsin sellise tulemuse ära teha. Meiesuguse väikse meeskonna jaoks on iga hea koht tähtis, see annab kindlust, et liigume õigel teel.  Hooldemeeskond tegi samuti super tööd, meil olid täna kindlasti üleplatsi suusad, ilma nendeta vaevalt esikümnesse murdnud oleksin,» jätkas Siimer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles