Tänak teepuhastusefektist: eelmine aasta näitas, et on võimalik saada hea tulemus

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak Mehhiko rallil 2018.
Ott Tänak Mehhiko rallil 2018. Foto: LAVadinho / imago/PanoramiC

Ott Tänak kerkis pärast Rootsi ralli triumfi karjääris esmakordselt autoralli MM-sarja üldliidriks, mis tähendab, et reedel algaval Mehhiko rallil asub eestlane rajale esimesena. See toob suure tõenäosusega kaasa teepuhastusefekti.

«See ei ole lihtne, aga eelmisel aastal Mehhikos nägime, et sellelt positsioonilt on võimalik saada hea tulemus, seega vaatame, kuidas läheb,» kommenteeris Tänak MM-sarja koduleheküljele wrc.com.

Mullu triumfeeris Mehhikos prantslane Sebastien Ogier, kes startis rajale teiselt kohalt. Esimesel täispikal võistluspäeval läbis esimesena katseid belglane Thierry Neuville, kes lõpetas ralli kuuendal positsioonil. Tänak ise aga katkestas 12. kiiruskatsel, kui tema Toyota Yarise mootor üles ütles. Punktikatselt noppis eestlane aga maksimaalsed viis silma.

Lisaks meenutas Tänak antud usutluses edukalt lõppenud Rootsi rallit, mille järel ta loorberitele puhkama ei jäänud.

«Rootsis oli suurepärane võita, kuid me hakkasime kiiresti Mehhikoks keskenduma. Me lendasime kohe Hispaaniasse kahepäevasele kruusatestile. Töötasime paljude asjade kallal, et olla Mehhikoks võimalikult hästi valmis,» märkis Tänak, kes pole karjääri jooksul kordagi Mehhikos poodiumile jõudnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles