Fourcade: ka laskesuusatajad võivad dopingut kasutada

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Fourcade
Martin Fourcade Foto: Imago/ScanPix

Prantsuse laskesuusaäss Martin Fourcade tunnistas saabuva MMi eel, et teda ei üllata kui ka laskesuusatamises midagi Seefeldi skandaalilaadset juhtuks.

 «Kui murdmaasuusatajad ja ratturid kasutavad keelatud aineid, võivad seda samahästi ka laskesuusatajad teha,» ütles seitsmekordne olümpia ja 25-kordne MMi medalist Rootsi rahvusringhäälingule.

Sama meelt oli ka Fourcade 21-aastane rootslasest kolleeg, Sebastian Samuelson, kelle sõnul oleks naiivne arvata, et kõik laskesuusatajad on puhtad. «Siingi petetakse. Olen selles täiesti kindel. Loodan väga, et laskesuusatamist ei oota ees midagi sellist nagu juhtus Seefeldis,» märkis Samuelson.

Huvitav tähelepanek on seegi, et Seefeldi suusaalade MMilt alguse saanud dopinguskandaali päevavalgele toomises mängisid pearolli Austria ja Saksa politsei, mitte aga antidopingu organisatsioonid. See teeb murelikuks Rootsi laskesuusatajat Mona Brorssoni. «Ükski Seefeldis vahele võetud sportlane ei põrunud ju dopingukontrollis. See muudab küsitavaks kogu antidopingu organisatsiooni töö kvaliteedi,» sõnas Brorsson.

Rootsis Östersundis peetav laskesuusatamise MM algab  täna kell 17.00 segateatevõistlusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles