Ogier ja Lappi sattusid Mehhiko ralli eel totrasse olukorda (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi Foto: Lavadinho/imago/PanoramiC

Citroeni WRC-tiimi tabas nädalavahetusel peetava Mehhiko MM-ralli eel tõsine logilistiline probleem, mille kõrvaldamiseks tuli neil suured summad magama panna.

Nimelt õõtsus osa Citroeni varustusest veel kolmapäeval Mehhiko rannikul tormivarju otsinud kaubalaeval. Et Prantsuse tiim saaks üleüldse rallil osaleda, tuli neil endil härjal sarvist haarata ning rahakotirauad avada.

«Pidime lennutama siia palju varuosi, tööriistu ja kõike muud, mida vajame. Kokku toodi meile lennukiga 15,6 tonni merele jäänud lasti asemele, sest konteinerid ei saabu siia kindlasti enne reedet,» rääkis Citroeni tiimipealik Pierre Budar, kelle sõnul oli silmnähtav erinevus tavapärasega võrreldes juba see, et tiim polnud võimaline hooldusalale isegi normaalset varikatust püstitama. Telgid ja generaatorid tuli tiimil kohapealt üürida.

«Kuigi pidime tegema palju üleliigset tööd, ei ole meil praegu mingit probleemi, sest meil on nüüd kõik võistluseks vajalik olemas,» kinnitas Budar.

Üle 15 tonni Mehhikosse lennutamine ei olnud Citroenile kindlasti odav väljaminek. Budar ei tahtnud avalikustada kui suur summa erakorraliselt ära kulutati.

«Räägime sellest hiljem,» ütles ta heatujuliselt.

Mehhiko MM-ralli algab lühikese kiiruskatsega ööl vastu reedet.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles