Arsenal näitas jalgpallimaailmale, miks nad ei mängi Meistrite liigas

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Londoni Arsenali mängijad. Esiplaanil Henrih Mhitarjan.
Londoni Arsenali mängijad. Esiplaanil Henrih Mhitarjan. Foto: STEPHANE MAHE / REUTERS

Mullu Inglismaa meistrivõistlustel kuuenda koha saanud Londoni Arsenali jalgpalliklubi ei pääsenud Meistrite liigasse ja mängib tänavu aste madalamal ehk Euroopa liigas. Ka seal pole lihtne – Arsenali hooaega tuli sisse ebaõnnestunud neljapäev.

Unai Emery juhendatav Arsenal asus Euroopa liiga kaheksandikfinaali avamängu võõrsil Rennes’ vastu juba neljandal minutil juhtima, kui sihile jõudis Alex Iwobi. Seejärel läks kõik allamäge. Sokratis Papastathopoulose kollased kaardid 34. ja 41. minutil tähendasid, et külalised pidid enam kui pool kohtumist mängima arvulises vähemuses. Prantsusmaa kõrgliigas kümnendal kohal asuv Rennes karistas selle suurepäraselt ära.

Juba puhkepausiks olid võõrustajad ühe värava tagasi löönud, kui 42. minutil sahistas võrku Benjamin Bourigeaud. Teisel poolajal, 65. minutil sai omavärava kirja Nacho Monreal, lisaks tegi Rennes’ eest 88. minutil Ismaila Sarr. Seega läheb Arsenal koju kaheväravalise kaotusega, kuid võtab sinna kaasa olulise võõrsiltabamuse, mis võib saada määravaks nädala pärast peetavas kordusmängus. Küll aga jätab keskkaitsja Sokratis kordusmängu vahele.

Zagrebi Dinamo sai kodus 1:0 jagu Lissaboni Benficast ja Villarreal võõrsil 3:1 Peterburi Zeniidist. Frankfurdi Entracht ja Milano Inter leppisid Saksamaal väravateta, Sevilla ja Praha Slavia Hispaanias 2:2 viiki.

Täiendatud kell 00.28:

Kolm mängu algasid teistest paar tundi hiljem ja nendes said võidurõõmu maitsta Londoni Chelsea, Napoli ja Valencia, sealjuures kõik koduväljakul. Chelsea sai 3:0 jagu Kiievi Dünamost, Napoli sama skooriga 3:0 Salzburgist ja Valencia 2:1 Krasnodarist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles