Kogenud Latvala luges Mehhiko ralli korraldajatele sõnad peale

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Toyota meeskonna sõitja Jari-Matti Latvala kritiseeris Mehhiko ralli korraldajaid, sest publikukatsel lubati pealtvaatajad rajale ohtlikult lähedale.

Kõige probleemsemaks muutus 1,14 km pikkuse publikukatse lõpus olnud tehistrampliin, mis autosid väga ebameeldivalt õhku viskas. Pärast Esapekka Lappi hirmuäratavat õhulendu otsustasid korraldajad ohutuse tagamiseks katse pooleli jätta.

«Kui ehitad trampliini, mida pole korralikult testitud, võib see valusalt lõppeda. Kui lubate publiku nii lähedale, peab ka kõik turvaline olema. Kui trampliin on sellise kolmnurga kujuga, viskab see auto otse õhku ning auto maandu ninale,» ütles Latvala.

Viimasena trampliinist üle tulnud Esapekka Lappi ei osanud täpselt hinnata, kui ohtlikus olukord muutus. Küll aga on ta kohtunike otsusega päri. «See on kõigest ralli. Kui ohus on inimelud, tuleb katse ära jätta. Inimelu on palju väärtuslikum kui ükskõik milline kiiruskatse,» ütles Lappi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles