Talihärm tegi laskesuusatamise MMil karjääri parima etteaste

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johanna Talihärm.
Johanna Talihärm. Foto: Eberhard Thonfeld / imago/Camera 4

Rootsis Östersundis jätkuvatel laskesuusatamise maailmameistrivõistlustel on suurepärases hoos Johanna Talihärm, kes saavutas 7,5 km pikkusel sprindidistantsil 20. koha. Tema karjääri eelmine parim koht pärines Pyeongchangi olümpiamängudelt, kus ta sai samal distantsil 22. koha.

Talihärm läbis lamadestiiru puhaste paberitega, kuid eksis korra püstitiirus, täpsemalt viimasel lasul. Suusarajal näitas eestlanna head kiirust, vaat et isegi karjääri parimat. Finišis koatas ta esmakordselt maailmameistriks kroonitud Anastassija Kuzminale 59,8 sekundiga.

«Täna olid mul hullult head suusad – võin seda kindlalt öelda. Ma olin väga üllatunud, kui kuulsin, et olen esimesel ringil kaheksas. Tavaliselt alustan aeglaselt,» kommenteeris Talihärm ETV2 otse-eetris. «Ma väristasin püsti kõik lasud. Hea, et esimesed neli alla tulid. Ma tahtsin väga palju,» lisas ta.

Tuuli Tomingas eksis lasketiirudes kokku kaks korda, mõlemas tiirus jäi üks märk üles. Tomingas kaotas finišis liidrile kahe minuti ja 11,1 sekundiga ning sai kirja 50. koha, pääsedes selle tulemusega ka jälitussõitu.

«Laskmine ei õnnestunud. Mulle tundus, et kõik oli ilusti ja asend hea. Sõit – see ei olnud minu rada. Finišis tundsin, et ei ole maksimumi andnud. See pehme rada ei sobinud mulle,» rääkis Tomingas ETV2-le.

Peale Talihärma ja Tominga oli Eesti sportlastest stardis ka Regina Oja, kes eksis lamadestiirus koguni neli korda. Püstitiirus jäi Ojal üles üks märk. Oja sai 93 sportlase konkurentsis 81. koha, kaotades maailmameistrile nelja minuti ja 13,4 sekundiga. 

Peatreener Indrek Tobrelutusu mõtted pärast võistlust ETV2-le: «Hea päev oli. Loomulikult tahan, et kõigil oleks hästi läinud, aga tunneme rõõmu selle üle, et ühel läks väga hästi.  Johanna tegi väga tugeva sõidu. Natuke jääb kripeldama püstitiiru viimane lask, lamades oli tal õnne. Õiglane tulemus. Väga hea sooritus,» rääkis ta. 

Slovakkiat esindav Kuzmina käis ühel trahviringil, tema järel teenis hõbeda norralanna Ingrid Landmark Tandrevold (0 trahvi; +9,7) ja pronksi sakslanna Laura Dahlmeier (0 trahvi; +12,6). Esikuuikusse mahtusid veel rootslannad Hanna Öberg ja Mona Brorsson ning sakslanna Denise Hermann. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles