Koduse jalgpalli meistriliiga uus hooaeg algas šokktulemusega

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Superkarikafinaalis said kaljukad rõõmustada, hooaja esimeses liigamängus aga mitte.
Superkarikafinaalis said kaljukad rõõmustada, hooaja esimeses liigamängus aga mitte. Foto: Joakim Klementi

Eesti jalgpalli meistriliiga hooaja avamängus kohtusid Hiiu mändide vahel sealne Nõmme Kalju ja Paide Linnameeskond. Üllatus-üllatus, kodumeeskond sai 0:2 kaotuse.

Mullu klubi ajaloo teise Eesti meistritiitli ja mõne päeva eest esimese superkarika võitnud Kaljut tabas šokk seitse minutit enne poolajavilet, kui võõrustajate keskkaitsja Mikk Reintami ränga eksimuse karistas ära Paide ründaja Alassana Jatta, kes lõi külmavereliselt palli Pavel Londaku selja taha. Külaliste üheväravalises eduseisus mindi ka puhkepausile.

Teisel poolajal, täpsemalt 56. minutil, jäi Kalju juba kahe väravaga kaotusseisu, sest sedapuhku eksis kaitses lubamatult Andri Markovitš. Londaku valvatavasse (tegelikult sisuliselt tühja) väravasse lõi palli Kevin Kauber. Seitse minutit hiljem tegi Kalju sunnitud vahetuse, kui vigastuse tõttu pidi väljakult lahkuma puurilukk Londak, kes asendas mängu lõpuni Vitali Teleš.

Kaljul avanes järelejäänud ajaga küll paar väga head võimalust, kuid nad ei suutnud endist Tallinna Flora väravavahti Mait Toomi üle mängida. Seega algas koduse jalgpalli meistriliiga uus hooaeg šokktulemusega, mida ilmselt ükski vutifänn ei osanud enne kohtumist oodata.

Ülejäänud Premium liiga avavooru mängud peetakse nädalavahetusel. Medalinõudlejad Tallinna Levadia ja Flora alustavad sarnaselt Kaljule kodus, kohtudes vastavalt Tallinna Kalevi ja Viljandi Tulevikuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles