Iivo Niskanen januneb Holmenkolleni võidu järele

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iivo Niskanen
Iivo Niskanen Foto: Kalle Parkkinen/Newspix24/SIPA/SCANPIX

Soomlane Iivo Niskanen on võtnud selgeks sihiks võita tänane Holmenkolleni MK-etapp – meeste 50 km klassikaliselt ühisstardist. MK-sarja mainekaima etapi võit oleks Niskanenile meeldivaks lohutuseks, kuna MM-ilt viis mees koju vaid pronksi, kirjutab Soome meedia.

Kuuldavasti oli just Holmenkolleni MK-etapp põhjuseks, miks Niskanen Seefeldi MM-il 50km maratonist loobus.

«Olümpiamängude 50km on loomulikult Holmenkollenist võimsam, kuid MM-i maraton ei jää mainekale Norra maratonile millegi poolest alla,» ütles endine tippsuusatajast Soome rahvusringhäälingu spetsialist Sami Jauhojärvi.

27-aatase Niskaneni senine parim koht Holmenkollenis pärineb 2017. aastast ning siis lõpetas ta teisena – lõpuvõitluses tuli soomlasel alla vanduda Martin Johnsrud Sundbyle, kes on tänagi stardis.

Seekord on Niskanenil Jauhojärvi hinnangul konkurentide ees aga selge edu, sest erinevalt soomlasest sõitsid kõik teised Seefeldis maratoni, ning on vähetõenäoline, et neil oleks juba praegu samasugust tahtmist ja energiat eest ära sõitmiseks.

«Usun, et Iivo vaatab esimesel ringil kui palju on teistel energiat ja kuidas nende suusad toimivad ning kusagil 20 kilomeetri kohal üritab esimest korda grupil eest ära sõita,» ennustas Jauhojärvi, kes nimetas ära veel neli võidusoosikut: Hans Christer Holund (Norrast), Aleksandr Bolšunov (Venemaalt), Sjur Röthe ja Martin Johnsrud Sundby.

Kui Seefeldis läbiti maraton vabas stiilis, siis Holmenkollenis austatakse traditsioone ning sõidetakse klassikat.

«See nelik on tugev mõlemas tehnikas. Kes on paremini Seefeldist taastunud suudab enim Iivole vastu hakata.» ütles Jauhojärvi, kelle arvates on head võidu võimalused ka venelasel Maksim Vylegžaninil ja kanadalasel Alex Harveyl.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles