Koolisõidus selgusid esimesed sisemeistrid

Eesti Ratsaspordi Liit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasteklassi sisemeister Maria Mägi ja Shampagna.
Lasteklassi sisemeister Maria Mägi ja Shampagna. Foto: Merike Udrik-Õispuu

Rahula tallis toimuvad 9. – 10. märtsini koolisõidu sisemeistrivõistlused kõikidele vanuseklassidele. Esimesel päeval said medalid kaela laste ja juuniorite klassi ratsanikud.

Laupäeva varahommikul alustasid võistlust seenioride klassi sportlased, kes sõitsid esimese osavõistluse, milleks oli Intermediate II skeem. Ülekaalukalt esimeseks tuli siin Dina Ellermann (Tondi RSK) hobusega Donna Anna, kogudes 70,093%. Oma teise hobusega, Landy’s Akvareliga, sõitis ratsanik välja teise koha väärilise tulemuse, milleks oli 68,186%. Kolmanda tulemuse said Getter Kangur (Tondi RSK) ja Ashwan (66,275%), neljanda Tiina Kuusmann (RSK KRT) ja Romantika (64,559%) ning viienda väga värskelt koostööd alustanud Grete Hussar (Saaremaa RSK) ja Scott (61,422%). Kõik ratsanikud treenivad Alla Gladõševa juhendamisel.

Dina Ellermann ja Donna Anna.
Dina Ellermann ja Donna Anna. Foto: Külli Tedre-Gavrilov

Medalid jagati välja esimesena lasteklassis. Siin oli võistlustules 10 paari, kes sõitsid L kergema taseme skeeme. Nendest tegi esimese osavõistluse parima tulemuse Maria Mägi (Tondi RSK, treenerid Alla Gladõševa, Dina Ellermann) hobusel Shampagna, saades 70,321%. Talle järgnesid Lisette Kivro (Pärnumaa RSK, treener Kadri Kullerkupp) ponil MC Gregor J (68,782%) ja Kenry Kikkas (Tondi RSK, treenerid Alla Gladõševa, Dina Ellermann) ponil Coad Hill Happy (68,333%).

Teise osavõistluse parima tulemuse saavutas aga Emma Tuvi (Tondi RSK) hobusel Cointreau, saades oma soorituse eest 67,885%. Teise ja kolmandana lõpetas Maria Mägi vastavalt hobustega Jerry Red Von Seeder (67,308%) ja Shampagna (67,179%). Sellega oli ka sisemeistrivõistluste medalikolmik selge. Kuldmedali sai kaela Maria Mägi Shampagnal, hõbeda võitis Lisette Kivro MC Gregoril ja pronksi Kenry Kikkas Coad Hill Happy’l.

Tagasihoidlik Maria ütles võistluse järgselt, et on tänase võidu üle väga rõõmus. Oma uue ratsuga on ta alles koostööd alustamas. Shampagna suurimaks plussiks peab noor ratsanik eelkõige tema head iseloomu.

Maria Mägi ja Shampagna.
Maria Mägi ja Shampagna. Foto: Külli Tedre-Gavrilov

Juuniorite võistlus kujunes oodatult väga põnevaks ja tasavägiseks. Juuniorid võtsid mõõtu M-taseme skeemides. Esimeses osavõistluses tegid võrdse tulemuse 67,273%  Helena Kaal (Tondi RSK, treener Alla Gladõševa) ja Cassander ning Laurel Leisna (Niitvälja RSK, treenerid Merle Männik, Alla Gladõševa) ja Calendula, kuid kuna Helenal olid hinded kõrgemad, asus ta juhtima. Kolmanda tulemuse said Rose Marie Skjoldby (Tondi RSK, treener Peter Nicolai Skjoldby) ja Rosinante (66,818%). Teises osavõistluses läks juhtima jälle Helena (68,333%) ja kindlustas nii endale juuniorite klassi sisemeistri tiitli. Hõbemedali võitis Laurel, kes sai teises osavõistluses tulemuseks 67,255%. Pronksmedali võitles välja Rose Marie, kes teises osavõistluses skooris 66,951%.

Helena jäi üldjoontes oma võistlusega rahule. „Esimese osavõistluse ajal olin väga närvis ja hobune läks ka siis väga pingesse, seetõttu ei läinud skeem nii hästi. Õnneks teises sõidus suutsime end kokku võtta ja parandada, nii tuli protsent palju parem ning tunne on nüüd väga hea.“

Helena Kaal ja Cassander.
Helena Kaal ja Cassander. Foto: Külli Tedre-Gavrilov

Võistlus jätkub homme, kui välja jagatakse seeniorite, noorte, poniratsanike ja harrastajate medalikomplektid.

Tulemused

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles