Eesti ja Soome käsipallimeistri esimese duelli võitsid põhjanaabrid

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riihimäe Cocksi kaitse puremisega jäid Põlva Serviti mängijad tänases Balti liiga veerandfinaali avamängus hätta.
Riihimäe Cocksi kaitse puremisega jäid Põlva Serviti mängijad tänases Balti liiga veerandfinaali avamängus hätta. Foto: Sanna Myllärinen

Põlva Mesikäpa spordihallis peeti laupäeval Balti meeste käsipalliliiga veerandfinaalseeria avamäng, kus vastamisi olid valitsev Eesti meister Põlva Serviti ja Soome tiitliomanik Riihimäe Cocks.

Kui põhiturniiril oli kahes kohtumises minimaalse paremuse mõlemas mängus maksma pannud peatreener Kalmer Mustingi juhendatav Serviti, siis veerandfinaali esimese vaatuse kallutas enda kasuks Cocks 26:15. Väravavatevaene avapoolaeg lõppes seejuures viigiliselt 8:8.

Võitjate resultatiivsemad olid Teemu Tamminen kaheksa ja Nico Rönnberg kuue väravaga. Serviti eest sai Henri Sillaste parimana kirja viis tabamust.

Tänavu koduklubiga käsipalli Meistrite Liiga alagrupiturniirilgi kaasa teinud Cocksi abitreener, Tapa juurtega Paavo Nelke rääkis, et võidu võtmeks oli korralik kaitse. "Väravavaht tegi 21 tõrjet, mis ei ole sellistes mängudes sugugi tavapärane," lausus ta. "Ütlen ausalt - kaitse oli meil ikka hullult hea. Ma pole ammu sellist kaitsemängu näinud. Tulime ikka päris korraliku hooga august välja."

Pühapäevasele korduskohtumisele Põlvas läheb Cocks Paavo Nelke sõnutsi vaatamata 11-väravalisele edule vastu sama tõsise häälestusega kui täna. "Homme on uus päev ja uus mäng. Nii, et selles suhtes hakkame jälle nullist pihta," märkis ta.

Teine veerandfinaalmäng Serviti ja Cocksi vahel algab Mesikäpa hallis homme kell 16. Nelja parema meeskonna osalusel toimuvale Balti liiga finaalturniirile pääseb parem meeskond kahe mängu kokkuvõttes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles