Blogi: norralanna rikkus Saksamaa kaksikvõidu, Tomingas kolmandas kümnes (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailmameister Denise Herrmann.
Maailmameister Denise Herrmann. Foto: TT NEWS AGENCY / REUTERS

Rootsis Östersundis peetavatel laskesuusatamise maailmameistrivõistlustel saavutas naiste 10 km jälitussõidus esikoha ja meistritiitli sakslanna Denise Herrmann. Hõbeda sai haaravas finišiheitluses norralanna Tiril Eckhoff ja pronksi Laura Dahlmeier. Eesti laskesuusaneiud Tuuli Tomingas ja Johanna Talihärm said vastavalt 28. (+3.52,9) ja 34. koha (+4.35,5).

Enne võistlust:

25-aastane Talihärm teenis reedel 7,5 km pikkusel sprindidistantsil oma karjääri parima koha, kui lõpetas võistluse 20. positsioonil. Seni oli ta parimal juhul samal distantsil saanud 22. koha, mis pärines mullu peetud Pyeongchangi olümpiamängudelt.

Seega läheb Talihärm täna võistlustulle numbri all 20 ning pääseb karjääri jooksul esimest korda maailmameistriks kroonitud kolmekordsest olümpiavõitjast, 34-aastasest Slovakkia esindajast Anastassija Kuzminast rajale üks minut hiljem. Võistlusnumbrit 50 kandev Tomingas saab lähte kaks minutit ja 11 sekundit hiljem.

Kuzminad asuvad järjestikku jälitama norralanna Ingrid Landmark Tandrevold (+10 sek) ja sakslanna Laura Dahlmeier (+13 sek). Neile järgnevad kodupubliku lemmikud Hanna Öberg (+13 sek) ja Mona Brorsson (+22 sek). Kuuendana stardib sakslanna Denise Herrmann (+24 sek), kümnendana itaallannast MK-sarja üldliider Dorothea Wierer (+33 sek) ning 12. naisena asub võistlustulle soomlanna Kaisa Mäkäräinen (+34 sek).

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles