Ametlik: Madridi Real palkas Zidane'i klubi päästma

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zinedine Zidane poseerib pärast Liverpooli üle võetud 3:1 võidu Meistrite liiga võidukarikaga.
Zinedine Zidane poseerib pärast Liverpooli üle võetud 3:1 võidu Meistrite liiga võidukarikaga. Foto: Genya Savilov / AFP/Scanpix

Madridi Reali jalgpalliklubi palkas treeneriks klubi legendi Zinedine Zidane'i, kes juhendas klubi kolme järjestikuse Meistrite liiga võiduni. Zidane’iga sõlmiti 2022. aastani kehtiv leping.

Alates 2016. aastast Madridi Reali peatreener olnud Zidane loobus oma ametikohast pärast eelmise aasta Meistrite liiga finaalis saavutatud võitu Liverpooli üle. 

«Võtsin vastuse otsuse mitte jätkata Madridi Reali peatreenerina. Meeskond on kolm aastat järjest võitnud ning vajab pärast kolme aastat muutust. See vajab teist suunda, teist lähenemist. Seetõttu tegin selle otsuse. Õigemat aega poleks. Ma armastan seda klubi. President andis mulle võimaluse saada Reali peatreeneriks ning olen talle igavesti tänulik. Aga täna vajan nii mina kui kõik teised muutust,» ütles ta täpselt 200 päeva tagasi.

Pärast Zidane'i loobumist palkas Madridi Real klubi peatreeneriks Julen Lopetegui, kes aga vallandati juba oktoobri lõpus. Edasi juhendas klubi Santiago Solari, kuid ka tema ei suutnud Reali tulemusi parandada. Sellegi poolest pakkus Real talle võimalust klubis mõnel teisel ametipositsioonil edasi töötada.

Üheksa võidetud tiitlit (Meistrite liiga 2016, 2017, 2018; klubide MM 2016, 2017; Euroopa superkarikas 2016, 2017; Hispaania meistriliiga 2017; Hispaania superkarikas 2017) teevad Zidane’ist Reali ajaloo pärjatuselt teise treeneri vaatamata kõigest kaks ja pool hooaega kestnud ametiajale. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles