Endisele esireketile kõva lahingu andnud Kontaveit kaotas kolmesetilises mängus

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: Nikku / ZUMAPRESS.com

Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 21.) kaotas Indian Wellsi neljandas ringis ehk 16 parema seas tšehhitarile Karolina Pliškovale (WTA 5.) 7:6 (0), 4:6, 6:2.

50 minutit kestnud matši avasett oli murranguterohke. Kontaveit läks matši 3:0 juhtima, kuid Pliškova murdis seejärel vastu, suutes 3:3 viigistada. Edasi hoidsid mõlemad oma servi kuni 5:5 seisuni, misjärel kaotasid mõlemad pallingugeimi ning matš läks kiiresse lõppmängu. See oli aga väga ühepoolne ning Kontaveit jäi kiires lõppmängus punktita.

Teist setti alustas Kontaveit taaskord servimurdega, minnes 2:0 juhtima. Ent Pliškova murdis õige pea vastu ning seis oli 2:2 viigis. Järgmise murranguga tegi eestlanna seisuks 5:4 ning hoidis eduseisu seti lõpuni.

Otsustavas setis kaotas Kontaveit oma pallingu kuuendas geimis, jäädes 2:4 kaotusseisu. Ka matši viimases geimis suutis Pliškova Kontaveidi servi murda, tehes seda sealjuures nulliga.

Kokku kaks tundi ja kuus minutit kestnud matšis lõi Kontaveit viis serviässa Pliškova 13 vastu. Topeltvigu tegi eestlanna kaks, tšehhitar eksis neli korda. Murdepalle realiseeris Kontaveit 27 protsendiga (4/15), Pliškova aga koguni 71 protsendiga (5/7).

16 parema hulka jõudmine tähendab Kontaveidi jaoks ka tõusu tennise maailma edetabelis. Olenevalt šveitslanna Belinda Bencici edust turniiril on Kontaveidi uus positsioon tabelis kas 19. või 20.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles