Blogi: Liverpool jõudis Meistrite liigas veerandfinaali, Barcelona purustas Lyoni

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liverpooli senegallasest ründaja Sadio Mane (seljaga, number 10) lõi Müncheni Bayerni vastu kaks väravat ning vedas oma kodumeeskonna Meistrite liigas kaheksa parema hulka. Seejuures lõi otsustava 2:1 tabamuse hollandlasest keskkaitsja Virgil Van Dijk.
Liverpooli senegallasest ründaja Sadio Mane (seljaga, number 10) lõi Müncheni Bayerni vastu kaks väravat ning vedas oma kodumeeskonna Meistrite liigas kaheksa parema hulka. Seejuures lõi otsustava 2:1 tabamuse hollandlasest keskkaitsja Virgil Van Dijk. Foto: ANDREW BOYERS / Action Images via Reuters

Jalgpalli Meistrite liigas tagasid viimastena tänavu pääsu veerandfinaali võõral väljakul tulemusega 3:1 Müncheni Bayerni alistanud mullune finalist Liverpool ning koduväljakul Lyoni Olympique'st 5:1 jagu saanud Barcelona.

Kõik neli meeskonda saabusid kolmapäevaste kaheksandikfinaalide korduskohtumistele nii-öelda puhaste paberitega, kuna avamängud lõppesid mõlemas paaris väravateta viigiga.

Liverpool läks kohtumist valitseva Saksamaa meistri Bayerni vastu 26. minutil Sadio Mane tabamusest 1:0 juhtima. Kuus minutit enne avapoolaja lõppu patustas aga omaväravaga Liverpooli keskkaitsja Joel Matip, kes püüdis päästa Serge Gnabry värava ette saadetud tsenderdust. Seejuures varitses tagapostis Robert Lewandowski, nii et Matip oli sunnitud palli igal juhul klaarima.

Puhkepausi järel naasis aktiivsemalt väljakule külalismeeskond Liverpool, kelle ridades lõi 69. mänguminutil otsustava tabamuse hollandlasest keskkaitsja Virgil van Dijk, kes kerkis nurgalöögi järgses olukorras kõige kõrgemale ning suunas mänguvahendi oma 100. Meistrite liiga kohtumist pidanud Manuel Neueri valvatava värava võrku. Lõppskoori vormistas Mohamed Salah' söödust 84. minutil taas Mane.

Barcelona asus korduskohtumist enam kui 92 000 pealtvaataja silme all kodusel Camp Nou staadionil kiirelt juhtima, kui esmalt oli penaltipunktilt 18. minutil täpne Lionel Messi ning 13 minutit hiljem lõi oma karjääri esimese Meistrite liiga tabamuse play-off'is endine Liverpooli brasiillasest pallivõlur Philippe Coutinho.

Lyoni suutis aga mängu tagasi tulla, kui 58. mänuminutil kasutas Lucas Tousart ära segaduse Barcelona kaitseliinis, misjärel oleks neil edasipääsuks vaja läinud veel vaid ühte väravat. 78. minutil algas aga Barcelona etendus peaosas Messiga, kes lõi esialgu oma teise tabamuse ning tegi eeltöö ka kahele järgmisele tabamusele, kui jala said valgeks nii Gerard Pique (81.) kui ka vahetusest sekkunud Ousmane Dembele (86.).

Veerandfinaali ehk kaheksa parema hulka pääsesid seega tänavu neli Inglismaa klubi (Liverpool, Manchester City, Manchester United ja Tottenham Hotspur) ning üks Hispaania (Barcelona), Itaalia (Torino Juventus), Hollandi (Amsterdami Ajax) ja Portugali meeskond (FC Porto).

Veerandfinaalpaaride loosimine on kavas reedel.

Enne mängu:

Liverpooli ja Müncheni Bayerni avamäng Anfieldil lõppes väravateta viigiga. Vahepeal on Bayern võitnud kolm kohtumist järjest, lüües neis kokku 12 väravat. Liverpool on küll teeninud kaks suureskoorilist võitu, aga teinud ka koduliigas kaks 0:0 viiki, millega loovutati meistrivõistlustel liidripositsioon.

Statistika soosib antud vastasseisus Liverpooli, sest 68 protsendil (21st 31) kordadest on Meistrite liiga väljalangemismängudes avakohtumises kodus 0:0 viigi teinud meeskond edasi pääsenud. Viimasest kaheksast eurosarja mängust on Bayern suutnud Liverpooli vastu võita vaid ühe (5 viiki, 2 kaotust).

Ka Barcelona ja Lyon tegid avamängus Prantsusmaal 0:0 viigi. Korduskohtumises on selge soosik Barcelona. Pärast 2013. aastal teenitud 0:3 Bayernilt  kaotust on Barcelona kodustaadionil võitnud 26 Meistrite liiga mängu 29st. Samal ajal on Lyon kaotanud üheksast võõrsil peetud play-off-mängust koguni seitse.

Barcelona on Meistrite liigas Lyoni võõrustanud kolmel korral ning kõik mängud võitnud. Sealjuures on Barcelona neis mängudes löönud kümme väravat ning endale lubanud lüüa kõigest kaks. Nii Barcelona kui Lyon on sel hooajal ainsad meeskonnad, kes pole Meistrite liigas veel kaotanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles