Latvala: ma pole kunagi nelja punkti nimel nii palju pingutanud

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jari-Matti Latvala Mehhiko rallil 2019.
Jari-Matti Latvala Mehhiko rallil 2019. Foto: REPORTER IMAGES / EPA

Toyota rallimeeskonna soomlasest sõitja Jari-Matti Latvala teenis lõppenud Mehhiko etapilt kõigest neli punkti, mis tulid aga väga raske tööga.

«See on olnud minu kõige raskem ralli, kus olen saanud neli punkti. Ma pole kunagi nende punktide nimel nii kõvasti vaeva näinud,» lausus Latvala WRC-sarja ametlikule koduleheküljele.

Latvala hädad algasid reedesel võistluspäeval, kui tema Toyota Yarise generaator lõpetas kuumades oludes ühtäkki laadimise ja Latvala katkestas neljandalt kohalt. Kogenud soomlane saavutas siiski Mehhiko ralli kaheksandal kohal ning kuna punktikatsel ta viie parema hulka ei mahtunud, siis kogusaagiks kujuneski kaheksanda koha eest neli silma.

Ka pühapäeval sattus Latvala jamadesse, kui ta sõitis otsa kivile. «Me arvasime, et meil pole võimalust jätkata, kuid ütlesin, et me ei saa siin alla anda. Seega ma ei saanud punktikatsel kiiresti sõita, aga vähemalt jõudsime finišisse. Sellel nädalavahetusel juhtus palju asju, loodetavasti läheb järgmisel rallil rahulikumalt,» sõnas Latvala.

MM-sarja üldarvestuses paikneb Latvala 14 punktiga alles üheksandal kohal, jäädes meeskonnakaaslasest ja üldliidrist Ott Tänakust maha juba 51 silmaga. Võrdluseks: eelmisel hooajal oli Latvala pärast kolmandat rallit 31 punktiga viiendal kohal (toonasel liidril Sebastien Ogier’l oli 25 punkti rohkem).

Järgmine ralli peetakse märtsi viimasel nädalal Korsikal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles