Hyundai plaanib suvel jokkereid kasutada

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hyundai Mehhiko rallil 2019.
Hyundai Mehhiko rallil 2019. Foto: ALFREDO ESTRELLA / AFP

Hyundai rallimeeskond plaanib käesoleva hooaja keskpaigas oma i20 mudelit jõuliselt edasi arendada, sest vastasel juhul jäävad nad tiitliheitluses Toyota ja Citroeniga kaotajaks.

Kuigi Hyundai esisõitja Thierry Neuville on tänavu teeninud kaks poodiumikohta ja hoiab sõitjate üldarvestuses Ott Tänaku (Toyota, 65 punkti) ja Sebastien Ogier’ (Citroen, 61 p) järel 55 punktiga kolmandat kohta, siis loodetakse vältida eelmise hooaja krahhi, kui belglane mängis maha maailmameistritiitli.

Lisaks pole tänavu ükski Hyundai ekipaaž pjedestaali kõrgeimale astmele kerkinud, sest rallivõidud on omavahel ära jaganud Citroen (2 Ogier) ja Toyota (1 Tänak). Meeskondlikus arvestuses kaotab kolmandal kohal olev Hyundai liider Toyotale üheksa punktiga.

Portaal Autosport kirjutab, et Hyundai plaanib Soome ralli (toimub 1.-4. august) eel ära kasutada kaks homologatsiooni-jokkerit. «Ma teadsin, et kuni juulini, mil saame uue homologatsiooni, on meie töö pigistada välja maksimum,» sõnas Hyundai rallimeeskonna juht Andrea Adamo.

Ta jätkas: «Hooaja alguses Birminghamis ütlesin, et ma ei ole Jeesus Kristus, kellelt oodatakse imesid. Ja neid pole ka vaja – seda võin ma kinnitada. Vaja on pragmaatilist lähenemist ja põhjalikku tööd.»

Lisaks märkis Adamo, et meeskond teeb enne jokkerite käiku laskmist kõik vajalikud testid, mis näitaksid, et uuendused tuleksid ka reaalselt kasuks. Ent ka jokkereid on igal meeskonnal piiratud arv. Samal ajal toimub Adamo sõnul ka järgmise aasta võistlusauto arendamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles