Käsipalli meistriliigas olid võidukad HC Tallinn ja Viljandi HC

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HC Tallinna Robin Oberg (viskel) saatis täna võidumängus Põlva Coopi võrku üheksa palli.
HC Tallinna Robin Oberg (viskel) saatis täna võidumängus Põlva Coopi võrku üheksa palli. Foto: Helin Potter

Eesti meeste meistriliigas lõppes vaheturniiride kolmas ehk kokku 17. voor. Edu saatis külalismeeskondi, sest HC Tallinn oli Põlvas üle kohalikust Coopist 31:22 (12:9) ning Viljandi HC alistas võõrsil HC Viimsi 28:22 (14:8).

Põlvas vajasid mõlemad meeskonnad kõrgema koha saavutamiseks võitu. Coopile jäänuks võidu korral võimalus püüda pealinlasi, viimastel omakorda šanss esiduo viimase kolme vooruga kätte saada. Mõlemad tiimid pidid läbi ajama mitme põhimeheta, Tallinnal puudusid Rainer Kelk, Uku-Tanel Laast ja Enrico Anton, Coopil aga Priit Jõks ja Andreas Rikken.

Kohtumine algas väga tasavägiselt ja 14. minutil oli seis 5:5. Siis alustas Markus Oliver Mädo külaliste spurti, mis päädis viis minutit hiljem 10:5 eduseisuga. Saabus Coopi kord, kui Tõnis Kase viskas oma tänavuse sajanda liigavärava, Tõnu Jõks lisas kaks ning Otto Karl Kont ühe ja vahe vähenes minimaalseks.

Vaheajale mindi siiski Tallinna 12:9 juhtimisel, millele aitas kaasa, et Armis Priskus tõrjus avapoolajal nii Marken Järve kui Kondi karistusvisked. Riietusruumist tulles püsis kolmene vahe viis minutit ja hakkas siis rebenema. Sergei Glinka viis 38. minutil Tallinna ette 18:12 ning neli minutit hiljem tegi Markus Viitkar juba 21:13.

Pea kohtumise lõpuni kulges skooriareng praktiliselt ühes rütmis, kordamööda väravaid visates. Ei saanud Tallinn kaugemale eest, ei tulnud Coop lähemale. Kuniks viimasel kümnel minutil sattusid viskehoogu Glinka ja Robin Oberg ning Tallinn võttis kindla 31:22 võidu.

Eesti karikavõitja säilitas nii veel väikse lootuse otse poolfinaali jõuda, jäädes Põlva Servitist ja HC Kehra/Horizon Pulp&Paperist maha viie punktiga. Oberg tabas võitjate kasuks üheksa, Glinka kuus, Viitkar ja Mädo viis korda. Coopil viskas Tõnu Jõks seitse, Kase kuus ja Kont neli väravat.

B-vaheturniiri kohtumist Viimsis alustas paremini hädasti võitu vajanud kodumeeskond, kes peamiselt Mihkel Vaheri tabamuste toel sai 11. minutiks 6:3 eduseisu. Siis jäi HC Viimsi/Tööriistamarket aga tosinaks minutiks väravata ning Viljandi HC tegi 8:0 vahespurdi! Poolajavileks olid mulgid 14:8 ees.

Teise pooltunni algul suutis Viimsi vahet pisut vähendada, ent peagi oli see jälle kuue-seitsme värava peal. Viimsilaste olukord ei muutunud paremaks, kui 41. minutil sai punase kaardi Arlo Talmar ning nii jäi peatreener Jarno Nurme käsutusse veel vaid seitse väljakumängijat.

Võitlust kodumeeskond siiski ei lõpetanud, jätkuvalt oli võimsas viskehoos Vaher. Viljandil olid siiski vastused olemas ja 46. minutil kasvatas Mikk Varik edu juba 23:15 peale. Järgnes aga hea periood Viimsi poolelt, mil tehti 5:1 vahespurt ning viis minutit enne lõppu oli seis 25:21.

Lähemale võõrustajad ei saanud ning Sergei Rodjukovi täpne karistusvise lõpetas kohtumise seisul 28:22. Rodjukov tabas seitse korda ja jõudis tapalase Oolupi ja Kase järel kolmanda pallurina tänavu saja meistriliigaväravani. Mihkel Lõpp ja Andrei Hapal viskasid Viljandi kasuks neli väravat, Viimsi poolel jäi Vaheri arvele kümme ning Kaarel Kõiv ja Owe-Martti Lemsalu lisasid neli tabamust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles