Korsika MM-rallilt eemale jäetud Mikkelsen: tahan näidata, et see oli vale otsus

Silver Tabo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andreas Mikkelsen eelmisel nädalal peetud Mehhiko MM-rallil.
Andreas Mikkelsen eelmisel nädalal peetud Mehhiko MM-rallil. Foto: REPORTER IMAGES / EPA

Hyundai WRC-meeskonna norralasest sõitja Andreas Mikkelsen, kelle asemel istub autoralli MM-sarja järgmisel etapil Korsika asfaldirallil Hyundai i20 Coupe rooli üheksakordne maailmameister Sebastien Loeb, lubas võidelda oma koha tagasi.

Varasemalt täishooaja kaasa tegema pidanud 29-aastane Mikkelsen tunnistas, et meeskonna ootamatu vangerdus oli tema jaoks hoop. «Ma tahan maailmameistrivõistlustel võidelda, kuid nüüd me ei saa seda teha. Seetõttu olen väga pettunud,» rääkis märtsi viimasel nädalavahetusel peetavast võidukihutamisest eemale jääv norralane.

«Kui meeskond arvab, et see on tulemuse mõttes parem otsus, siis tuleb seda austada ning võidelda kõvasti edasi, et olla järgmistel asfaldirallidel taas tagasi,» ütles Mikkelsen, kes usub endiselt oma võimetesse asfaldil kiiresti sõita.

«Ma tõesti tahan näidata, et see oli vale otsus. Isegi kui minu tulemused eelmise aasta asfaldirallidel polnud eriti head,» lisas Mikkelsen, kes lõpetas mullu erineva teekattega Monte Carlos 13. kohaga, Korsikal seitsmendana, Saksamaal kuuendana ning Hispaanias kümnendana. «Ma ei kahtle oma sõiduoskustes asfaldil. Ma olen võitnud varem Kataloonia ralli (2015. aastal Volkswagen Polo WRC-masinaga – toim), nii et kõik on lihtsalt kinni selles, kuidas mõista erinevate autodega sõitmist. Mul tuleb lihtsalt ennast tõestada,» lisas ta.

Volkswageni meeskonnas mehetegusid teinud norrakas pole suutnud pärast Saksa tiimi loobumist varasemat kiirust leida ja 18 rallilt Hyundaiga on tema ainsaks poodiumikohaks mullune kolmas koht Rootsist. Korsikal leppis ta eelmisel aastal seitsmenda kohaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles