Murdmaasuusatajad teenivad laskesuusatajatega võrreldes sente

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Murdmaamees Johannes Klæbo teenib kolm korda vähem kui laskesuusataja Johannes Thingnes Bø
Murdmaamees Johannes Klæbo teenib kolm korda vähem kui laskesuusataja Johannes Thingnes Bø Foto: Parkkinen/Newspix24/SIPA / Parkkinen/Newspix24/SIPA/Scanpix

Laskesuusatajate auhinnarahad on märgatavalt suuremad kui nende ilma püssita lumeradadel kihutavatel kolleegidel.

Selle hooaja parim meeslaskesuusataja Johannes Thingnes Bø on tänavu maailmakarikasarjas ja Östersundi maailmameistrivõistlustel auhinnarahadena tasku pannud märkimisväärsed 284 500 eurot.

Murdmaasuusatamise maailmakarikasarja valitsenud ja Tour de Ski võitja Johannes Klæbo arvele on kogunenud ligi kolm korda väiksem summa, vaid 109 000 eurot.

Bø on maailmakarika individuaaldistantsidel saavutatud kohtade eest teeninud 216 500 eurot. Neljast maailmakarika teatesõidust on kokku tulnud 17 000 eurot. Östersundi maailmameistrivõistluste individuaalkulla ja -hõbeda eest popsatas kontole 44 000 eurot ja paarissegateate võidu eest veel 7 000 eurot – kokku 51 000 eurot.

Tegelikult on Bø rahakott veelgi paksem, sest ülalpool pole arvesse võetud erinevaid boonustasusid. Näiteks maailmakarikasarja liidri kollase numbrimärgi eest lisandub 1000 eurot, distantsiliidrile 850 eurot.

Mitte just oma parimat hooaega tegev soomlanna Kaisa Mäkäräinen, kes on laskesuusatamise maailmakarikasarja arvestuses hetkel viiendal kohal, on auhinnaraha kogunud 107 500 eurot, samal ajal kui murdmaasuusatamise MK-liider ja Tour de Ski võitja norralanna Ingvild Östberg on rahalisi auhindu saanud 109 000 euro väärtuses ning naiste murdmaasuusatamise staar Therese Johaug 87 000 eurot.

Sel aastal jagab Rahvusvaheline Laskesuusatamise Liit IBU erinevatel võistlustel auhinnaraha kokku ligi seitse miljonit eurot. See on võimas rekord, sest eelmine rekord oli üle nelja miljoni euro. IBU on suutnud sponsoritega teha head diilid, eelkõige tänu sellele, et laskesuustamine on Saksamaal väga populaarne. Neli peamist sponsorit ongi Saksa ettevõtted: BMW, Wiesmann, DKB ja Hörmann.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles