Video: kaks Eesti hooaja tippmarki püstitanud Zirk võitis Euroopa meistri järel hõbemedali

Silver Tabo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kregor Zirk.
Kregor Zirk. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Eesti tippujuja Kregor Zirk püstitas eile Belgradis alanud Serbia lahtistel pikaraja meistrivõistlustel 400 meetri vabaujumises ajaga 3.57,07 Eesti hooaja tippmargi ning sai 2014. aasta Euroopa meistri, serblase Velimir Stjepanovici (3.53,56) järel kaela hõbemedali.

19-aastane Zirk ja temast kuus aastat vanem konkurent ujusid ligi 300 meetrit külg külje kõrval, kuid siis läks Stjepanovic oma teed ning võttis lõpuks kindla võidu. Zirgi isiklik rekord 400 meetri vabaujumises pärineb eelmisest aastast (3.56,87). Kokku on eestlane nüüd kõnealusel distantsil oma karjääri jooksul alla nelja minuti ujunud neli korda.

Video 400 m vabaujumise finaalist (Zirk ujub viiendal rajal):

 

Eesti hooaja tippmargi püstitas Zirk ka 50 meetri vabaujumises (isiklik rekord 23,21), kui sai hommikusel eelujumisel kirja aja 23,56 sekundit. Õhtuses finaalis ebaõnnestus tartlasel start ning kokkuvõttes sai ta kuuenda koha (23,69).

«Jään väga rahule. Oleme teinud viimasel kahel nädalal palju kiirustööd ning hea on näha, et selle pealt pole vastupidavus kannatada saanud,» rääkis jaanuari lõpus Luksemburgis 400 m vabaujumises võrreldes eilsega vaid 0,03 sekundit aeglasemalt ujunud Zirk Postimehele. «50 vabaujumises leidsin ka hea kiiruse. Natuke kahju, et finaalis start ebaõnnestus. Muidu oleks võinud tulla täitsa hea aeg isegi. Aga vähemalt on teadmine, et kiirus on olemas,» tunnistas ta.

Pühapäevani kestval jõuproovil Serbias kavatseb Zirk täna võtta osa 100 m vabaujumisest ning 100 m selilujumisest, mis on tema jaoks täielik kõrvalala – viimati ujus ta sel distantsil kaks aastat tagasi. Homme on Türgis baseeruva profiklubi Energy Standard ridadesse kuuluval Zirgil kavas 50 m liblikadistants ja 200 m vabaujumine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles