Roman Fostit tabasid kopsaka auhinnarahaga öisel poolmaratonil kõhuhädad

Toimetas Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roman Fosti mullu Berliinis peetud kergejõustiku EMil meeste maratonil.
Roman Fosti mullu Berliinis peetud kergejõustiku EMil meeste maratonil. Foto: LIIS TREIMANN / EESTI MEEDIA/SCANPIX BALTICS

Eesti pikamaajooksja Roman Fosti jooksis eile õhtul esimest korda korraldatud Bahreini poolmaratonil, kus sai kõhuhädadega vaeveldes 23. koha ajaga 1:05.29, kaotades lõpuspurdiga parimale naisele, vahendab Jooksja.ee.

Fosti sõnul sai ta kutse poolmaratonil osalemiseks viimasel hetkel ning otsustas, et mäestikus võrdväärset treeningut ei annaks teha ja iga võistlus annab parema tagasiside kui treening. «Läbisin pool maad täpselt 32 minutiga. Tunne oli hea, kuid paistis, et isiklikku rekordit ei jookse, kui lihasvärskust pole,» nentis Fosti ajakirja Jooksja Jooksuportaalile.

Viimasel kuuel kilomeetril pidi ta kaks korda peatuma, sest kinnine kõht otsustas neil hetkedel avaneda. «Olen ise süüdi, et lasin viie tärni hotelli uudsetel toitudel end ahvatleda,» tunnistas Fosti. «Lõpetasin esimese naise järel, kuigi finišisirgel spurtisin, et meeste au kaitsta. Pidin naiste võitja lindist ise läbi jooksma. Ei olnud džentelman seekord.»

Kolme nädala pärast võistleb Fosti Hannoveri maratonil. Eilset poolmaratoni oli tema sõnul vaja nii tugeva treeninguna kui ka viimaseks tagasisideks, mille kallal veel tegeleda, et olla parimas hoos maratoniks. Bahreini poolmaraton korraldati esmakordselt ja nimetati kallimaks poolmaratoniks, sest kohale tuli ligi 50 tippjooksjat, sealhulgas ka poolmaratoni maailmarekordi omanik, kes lõpetas alles kuuendal kohal.

Esikoha auhinnaks maksti 100 000 dollarit. Auhinnaraha jätkus poolmaratoni esimesele kümnele paremale mehele ja naisele. Kümnenda koha auhinnaks oli 2000 dollarit. Poolmaratoni võitis meestest Abadi Hasis Etioopiast ajaga 59.42 ja naistest kohe Roman Fosti ees lõpetanud keenialanna Briged Kosgei ajaga 1:05.28.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles