Seni võiduta Hyundai WRC-tiimi värske pealik: tipptasemel ei saa endale selliseid vigu lubada

Silver Tabo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hyundai WRC-tiimi värske pealik Andrea Adamo (vasakul) ja belglasest sõitja Thierry Neuville.
Hyundai WRC-tiimi värske pealik Andrea Adamo (vasakul) ja belglasest sõitja Thierry Neuville. Foto: OLI SCARFF / AFP

Käimasoleva autoralli MM-sarja hooaja alguses värskelt Hyundai meeskonna pukki istunud itaallane Andrea Adamo selgitas, kuidas eelmisel nädalavahetusel peetud Mehhiko rallil neid tabanud kahjud potentsiaalse rallivõidu röövisid.

Norralane Andreas Mikkelsen ja hispaanlane Dani Sordo olid vastavalt esimesel ja kolmandal kohal, kui Mikkelsen lõhkus vastu kivi sõites Hyundai i20 Coupe WRC-masina vedrustuse ning Sordo autot tabasid hiljem elektriprobleemid.

Seega jäi ainsana konkurentsi belglane Thierry Neuville, kuid tema kaotas rehvipurunemise tõttu reedese võistluspäeva esimesel El Chocolate'i nimelisel kiiruskatsel kõvasti aega ning lõpetas esimese täispika võistluspäeva kuuendal kohal. Ralli lõpuks kerkis ta neljandaks, Sordo sai enda arvele üheksanda koha punktid.

«Need ei ole tulemused, mida tuleme WRC-rallidele saavutama, kuid me ei saa olla frustreerunud või pettunud. Olukord on selline, nagu ta on. Tuleb võtta vajalikud õppetunnid endaga kaasa ning töötada tavapäraselt kõvasti edasi, et ennast parandada,» rääkis Adamo WRC ametlikult koduleheküljele. «Me ei saa rahvusvahelise ralli tipptasemel endale lubada selliseid vigu, mis seavad lõpptulemused ohtu,» lisas ta.

«Neljas pole hea koht. Me ei tulnud siia selleks, et olla neljandad ning veel tagapoolgi. Ma ei saaks öelda, et olen õnnelik. Mõnikord on hea öelda, et me ei kaota kunagi, vaid võidame ning hangime kogemusi. Siit saime kindlasti palju kogemusi!» võttis Adamo Mehhiko ralli kokku.

Meeskondlikus arvestuses langes Hyundai MM-sarjas Mehhiko ralli järel 77 punktiga kolmandale kohale, kuid teisel kohal paiknev Citroën jääb kõigest ühe silma ning liidrikohta kaitsnud Toyota üheksa punkti kaugusele. Senise kolme etapi jooksul pole Hyundai veel võidurõõmu tunda saanud, sest nii Monte Carlos kui ka Mehhikos võidutses kuuekordne maailmameister Sebastien Ogier (Citroën) ning Rootsi talverallil oli kiireim Ott Tänak (Toyota).

Autoralli MM-sarja neljas etapp Korsika asfaldiralli on kavas 28.–31. märtsini.

MM-sarja üldseis sõitjate arvestuses:

  1. Ott Tänak (Toyota Gazoo Racing WRT) 65 punkti
  2. Sebastien Ogier (Citroën Total WRT) 61
  3. Thierry Neuville (Hyundai Shell Mobis WRT) 55
  4. Kris Meeke (Toyota Gazoo Racing WRT) 35
  5. Elfyn Evans (M-Sport Ford WRT) 28
  6. Esapekka Lappi (Citroën Total WRT) 20

MM-sarja üldseis tiimide arvestuses:

  1. Toyota 86 punkti
  2. Citroën 78
  3. Hyundai 77
  4. M-Sport 45
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles