Valga alistas põnevusmängus punktiga Tartu, Rapla seis muutus keeruliseks

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristaps Miglinieks
Kristaps Miglinieks Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

OlyBet Eesti-Läti korvpalliliigas teenis Tartu Ülikool koduväljakul üllatuskaotuse, kui jäi 71:72 alla Valga-Valka/Maks&Mooritsale.

Tartu läks kohtumist 7:2 juhtima, aga Valga-Valga tegi 9:0 spurdi vastu. Elvis Endzelsi ning Dashawn Kingi korvidest haarasid külalised ka 18:14 eduseisu, kuid kodumeeskonnal aitasid viigi jalule seada Tautvydas Šlezas ja Arnas Velicka. Joonas Anton Jürgensteini kaugviskest asus Tartu 23:22 juhtima ning teise veerandaja keskpaigas aitas Velicka kolmepunktiviskest omad 33:27 ette. Valga-Valka nõelas aga Lynden Bernard Rose Jr-i kahe kaugviskega vastu ja Timo Eichfuss viis meeskonna 35:33 juhtima.

Kregor Hermeti lähiviskest Tartu viigistas seisu 37:37 peale, ent Kingi resultatiivne sööt Kristen Meisterile lõppes korviga ja Valga-Valkale kuulus poolaeg 39:37.

Velicka eestvedamisel asus Tartu 3,5 minutiga 46:42 juhtima. Meisteri kaugvise viis Valga-Valka veerandaja keskpaigas 50:47 ette. Tartu aga haaras uuesti initsiatiivi ja ligi neli minutit hiljem oli kätte võideldud 58:52 eduseis, kuid Kristaps Miglinieksi kaugviskest vähenes vahe viimaseks neljandikuks kolmele punktile. Hermeti, Velicka, Märt Rosenthali ja Kazakauskase abiga suurendas Tartu edumaa 11 punktile. Kazakauskas oli lauavõitluses samuti peatamatus hoos ja paistis, et Valga-Valka jaoks on mäng läinud.

4.49 enne lõpuvilet oli Tartu veel 70:60 juhtimas, aga siit algas külaliste jaoks tagasitulek. Miglinieks tabas kaugviske, King säras pealtpanekuga ning pärast Rose'i lähiviset oli 19 sekundit enne lõppu vahe sulanud vaid kahele punktile. Tartu polnud kolm minutit järjest korvi saanud, kuid endiselt olid nende käes kõik võiduvõtmed. Egert Haller saatis Velicka vabaviskejoonele, kuid leedukas eksis mõlemal. Valga-Valka sai rünnaku üles võtta, kaugelt pääses viskele Miglinieks ning piirilinna meeskond juhtis 72:71. Kaks sekundit jäi veel ka Tartul mängida, aga Velicka raske kolmepunktivise ei tabanud.

Dashawn King viskas Valga-Valka parimana 17 punkti. Timo Eichfuss lisas 15 ning Lynden Bernard Rose Jr 14 silma ja 7 lauapalli. Kristaps Miglinieksi nimele kogunes 11 punkti, 6 lauapalli ja 5 korvisöötu.

Tartu parimana tõi Arnas Velicka 22 punkti, kogus 6 lauapalli ja andis 7 korvisöötu. Julius Kazakauskas tegi kaksikduubli 18 punkti ja 14 lauapalliga ning Kregor Hermeti arvele jäi 16 punkti ja 6 lauapalli.

Rapla kaotas 83:95 Ogrele

Rapla pidi esimesed kolm minutit Ogre vastu tagaajaja rollis olema, misjärel viis Dominique Hawkins omad 8:7 ette. Hunter Mickelsoni pealtpaneku järgselt haarati 14:7 eduseis ja Ogret enam avaveerandil endast mööda ei lastud. Rinalds Sirsninš viis külalised teise veerandaja avaminutitel 29:28 ette ja seejärel tehti veel 13:1 spurt. 27 sekundit enne poolajapausi tabas kaugviske Ervins Jonats ja vähendas Rapla jaoks vahe 13 punktile, kuid samaga vastas ka Sirsninš.

Kaotusseis paisus Raplal kolmanda veerandaja keskel juba 21-punktiliseks. Kahe minuti jooksul õnnestus Raplal siiski 11 punkti tuua ja vahe 66:79 peale vähendada. Tagasitulek võõrustajatel jätkus ning Brian Williamsi, Indrek Kajupanga ja Jonatsi korvide toel vähenes 4.43 enne lõppu kaotusseis kuuele punktile. Peagi tabas Kajupank ka kaugviske ning Ogre oli nii koguni 18 punkti maha mänginud. Edgars Lasenbergs vastas aga kaugviskega, Karlis Apsitis tõi viis punkti ning Janis Poznaks realiseeris lähiviske. Nii läks Ogre 48 sekundit enne lõpuvilet 93:80 juhtima ja ülejäänud vähese ajaga ei suutnud Rapla enam põnevust tagasi tuua.

Kaotuse tõttu pole Rapla koht esikaheksas enam sugugi kindel. Põhiturniiri viimases mängus minnakse vastamisi küll Läti Ülikooliga, aga hetkeseisuga vajab Tallinna Kalev/TLÜ vaid ühte võitu, et ise kaheksandale positsioonile tõusta. Kalev/TLÜ ja Rapla omavahelised mängud on 1:1, kuid korvide osas on Kalev/TLÜ 15 punktiga peal.

Renars Magone viskas Ogre parimana 22 punkti ja võttis 9 lauapalli. Kristaps Dargais lisas 17 punkti, 7 lauapalli ja 5 korvisöötu. Edgars Lasenbergs järgnes 14, Rinalds Sirsninš 11 ning Janis Poznaks ja Karlis Apsitis kumbki 10 punktiga.

Rapla poolelt tõi Dominique Hawkins 21 punkti, kogus 6 lauapalli ja andis 8 korvisöötu. Indrek Kajupank sai kirja 17, Ervins Jonats 16 ning Hunter Mickelson ja Brian Williams võrdselt 10 silma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles