Blogi: stardis liidriks kerkinud Bottas võttis Austraalias seljavõidu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austraalia GP võitja Valtteri Bottas.
Austraalia GP võitja Valtteri Bottas. Foto: XPB / XPB Images/Press Association Images

2019. aasta vormel 1 hooaja avaetapi Austraalias Melbourne’is võitis Mercedese sõitja Valtteri Bottas, kes möödus stardis meeskonnakaaslasest Lewis Hamiltonist ja kulges seejärel võiduka finišini. Hamilton sai teise ja Red Bulli piloot Max Verstappen kolmanda koha. Ferrari sõitjatel polnud poodiumile asja: Sebastian Vettel ületas finišijoone neljandana ja Charles Leclerc viiendana.

Tulemused:

  1. Valtteri Bottas (Mercedes)
  2. Lewis Hamilton (Mercedes; +20,886)
  3. Max Verstappen (Red Bull; +22,520)
  4. Sebastian Vettel (Ferrari; +57,109)
  5. Charles Leclerc (Ferrari; +58,230)
  6. Kevin Magnussen (Haas; +87,156)
  7. Nico Hülkenberg (Renault; +1 ring)
  8. Kimi Räikkönen (Alfa Romeo; +1 ring)
  9. Lance Stroll (Racing Point; +1 ring)
  10. Daniil Kvjat (Toro Rosso; +1 ring)

Enne võistlust:

Hooaja avaetapil Melbourne’is Albert Parki nimelisel tänavaringrajal ajaga 1.20,486 kõigi aegade kiireima ringiaja püstitanud Lewis Hamiltonile järgnesid meeskonnakaaslane Valtteri Bottas (+0,012) ja Ferrari esipiloot Sebastian Vettel (+0,704). Teises stardirivis alustab Vetteli kõrvalt ka Red Bulli sõitja Max Verstappen (+0,834).

«Ma tõesti ei oodanud sellist tulemuste erinevust. See on minu jaoks tõeline šokk,» oli homsel põhisõidul esimesest stardiruudust alustav 34-aastane Hamilton Mercedese kiirusest üllatunud. «Oleme masinat paremini mõistma hakanud ning teinud väga suure sammu seadistuses edasi,» lisas ta.

«Ma tõesti ei oodanud sellist tulemuste erinevust. See on minu jaoks tõeline šokk,» oli homsel põhisõidul esimesest stardiruudust alustav 34-aastane Hamilton Mercedese kiirusest üllatunud. «Oleme masinat paremini mõistma hakanud ning teinud väga suure sammu seadistuses edasi,» lisas ta.

Sama emotsioon valdas ka Bottast. «Nagu Lewis, ma olen samuti meie tänasest esitusest veidi vapustatud. Ma ei usu, et keegi oleks suutnud ette kujutada, et oleme sellises positsioonis pärast hooajaeelseid testimisi, kuid kõik on selle nimel vaeva näinud,» rääkis 29-aastane soomlane.

Rahulolu tundis mõistagi ka Mercedese meeskonna pealik Toto Wolff, kuid tema sõnul pole mõtet liiga vara ka käsi kokku lööma hakata. «Ma pean ütlema, et olen tõesti hämmastunud. Nüüd tuleb meil püsida kahe jalaga maa peal. Ees ootab pikk võidusõit, 58 ringi, mistõttu ärme ole täna liiga rõõmsad. See on suurepärane, aga punkte jagatakse homme,» rääkis ta.

Kvalifikatsiooni tulemused (TOP 10):

  1. Lewis Hamilton (Mercedes) 1.20,486
  2. Valtteri Bottas (Mercedes, +0,112)
  3. Sebastian Vettel (Ferrari, +0,704)
  4. Max Verstappen (Red Bull, +0,834)
  5. Charles Leclerc (Ferrari, +0,956)
  6. Romain Grosjean (Haas, +1,340)
  7. Kevin Magnussen (Haas, +1,613)
  8. Lando Norris (McLaren, +1,818)
  9. Kimi Räikkönen (Alfa Romeo, +1,828)
  10. Sergio Perez (Racing Point, +2,295)
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles