Ilus ajalugu, märksa nukram tänapäev

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oktoobris 2011 Belfastis Eestit joovastanud Konstanin Vassiljev (paremal) on endiselt rivis, tema kälimees Aleksandr Dmitrijev ja Martin Vunk mängijakarjääri aga lõpetanud. 
Oktoobris 2011 Belfastis Eestit joovastanud Konstanin Vassiljev (paremal) on endiselt rivis, tema kälimees Aleksandr Dmitrijev ja Martin Vunk mängijakarjääri aga lõpetanud. Foto: PETER MUHLY/AFP/Scanpix

Sügisel 2011 alistas Eesti jalgpallikoondis Põhja-Iirimaa kuuajalise vahega kodus 4:1 ja võõrsil 2:1 ning sillutas tee EMi play-off’i. Neljapäeval kohtutakse Belfastis taas, aga teadmises, et vahepeal on toimunud meie vaatevinklist nukker faasinihe. Eesti jäi nii MM-, EM- kui ka viimatisel Rahvuste liiga turniiril selgelt miinuspoolele, põhja-iirlased rühivad aga tipu poole.

Vahetult pärast Eesti-saunu koondise tüüri haaranud Michael O’Neilli juhendamisel on rohesärgid uuele elule tärganud. Esmalt jõuti 2016. aastal EM-finaalturniirile ja seal 16 parema hulka, järgnenud MM-valiksarjas jäädi alla üksnes Saksamaale ning play-off’is Taanile. Mulluses Rahvuste liiga teises tugevusgrupis teeniti küll neli kaotust, aga…

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles