Murdmaasuusatamise MK-hooaja lõpp kujuneb äärmiselt põnevaks

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Bolšunov
Aleksandr Bolšunov Foto: ULF PALM / EPA

Murdmaasuusatamise MK-sari lõppeb sel nädalavahetusel viimase etapiga Kanadas. Nii meeste kui naiste arvestuses on üldvõitja veel lahtine.

Kanadas peetaval minituuril on kavas kolm sõitu – vabatehnika sprint, klassikatehnika ühisstart ning vabatehnika jälitussõit. Iga etapivõit anna sportlasele 50 MK-punkti ning minituuri üldvõit 200 punkti ehk kokku on nädalavahetusel mängus 350 punkti.

Meeste arvestuses hoiab enne viimast etappi esikohta Johannes Høsflot Klæbo, kellel on koos 1393 punkti. Lõppenud nädalavahetusega suutis teisel kohal olev Aleksandr Bolšunov vahe vähendada aga kõigest 14 punkti peale.

«Bolšunov on praegu parim distantsisõitja. Raske on kollasest särgist mõelda, kui ees ootab kaks distantsisõitu. Mängus on palju punkte, tuleb korralik andmine,» vaatas Klæbo eelseisvale nädalavahetusele otsa.

Naiste arvestuses juhib MK-sarja 1424 punktiga norralanna Ingvild Flugstad Østberg, venelanna Natalja Neprjajeva kaotab talle enne viimast võistlust 94 punktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles