Video: valitsev meister testib Citroëni kiirust Korsika ralliks

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Ogier.
Sebastien Ogier. Foto: Kuvatõmmis videost

Autoralli MM-sari jätkub märtsi viimasel nädalal, kui kavas on hooaja neljas etapp ehk Korsika ralli. Tänavusel hooajal juba kaks rallivõitu saavutanud kuuekordne maailmameister Sebastien Ogier valmistub usinalt algavaks etapiks.

Ogier on Korsika rallil triumfeerinud kaks korda, aastatel 2016 ja 2018. Tegevsõitjatest on rohkem Korsika ralli võite Sebastien Loebil (2005-2008). Ogier’ga samal pulgal on Thierry Neuville, kes teenis Korsikal rallivõidu aastatel 2011* ja 2017. Lisaks on sealt võitjana tulnud ka Jari-Matti Latvala (2015) ja Dani Sordo (2012*).

*Korsika ralli ei kuulunud MM-sarja kalendrisse.

Eesti rallisõitjatest on Korsika ralli võitnud Markko Märtin (2004). Tegu oli Märtini karjääri neljanda etapivõiduga. Ott Tänak on parimal juhul teeninud Korsika rallil teise koha (2018).

Mullu oli paremusjärjestus Korsikal järgmine: 1. Ogier, 2. Tänak, 3. Neuville, 4. Sordo, 5. Elfyn Evans, 6. Esapekka Lappi, 7. Andreas Mikkelsen, 8. Jan Kopecky.

Korsika ralli esikolmik 2018.
Korsika ralli esikolmik 2018. Foto: PASCAL POCHARD-CASABIANCA / AFP
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles