Blogi: Ungari esinumbri alistanud Kanepi jõudis kõrgetasemelisel Miami turniiril põhitabelisse

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepi.
Kaia Kanepi. Foto: Elizabeth Xue Bai / ZUMAPRESS.com

Eesti naiste tennise teine reket Kaia Kanepi (WTA 89.) jõudis Miamis kõrgetasemelisel turniiril põhitabelisse, alistades kvalifikatsiooni teises ringis Ungari esinumbri Timea Babosi (WTA 105.) 6:3, 6:4.

Esialgu eile toimuma pidanud kvalifikatsiooni teise ringi matš lükati tugeva vihmasaju tõttu tänaseks (nagu ka kõik ülejäänud eilsed kohtumised). Kanepi alustas kohtumist hästi, kui murdis kaks korda järjest Babosi pallingu ja pääses 4:0 juhtima. Eestlanna andis küll korra oma servigeimi ära, kuid murdis Babosi ka kolmandat korda ja võitis esimese seti kindlalt 6:3.

Teises setis asus Kanepi murdega juhtima Babosi teisel pallingul. Babos suutis küll viigistada, aga eestlannale kuulus kindlalt matši viimane geim, kus Kanepi jõudis kahe murde- ja ühtlasi ka matšpallini, millest realiseeris teise. Teine sett 6:4 ja kogu mäng 6:3, 6:4 eestlannale. Mäng kestis tund ja 15 minutit.

Enne mängu:

Kanepi ja Babosi kohtumine kolmapäeval on kavas kaheksanda väljaku avamatšina, mis algab Eesti aja järgi kell 16.

Kanepi sai kvalifikatsiooni esimeses ringis 6:3, 6:3 jagu hispaanlannast Paulo Badosa Gibertist (WTA 130.). Ungari esinumber Babos võitis kaks ja pool tundi kestnud matšis tulemusega 3:6, 7:5, 6:4 šveitslannat Stefanie Vögelet (WTA 109.).

33-aastane Kanepi ja temast kaheksa aastat noorem Babos on omavahel üksikmängus kohtunud korra, kui seitsme aasta eest Kopenhagenis jäi 7:5 4:6 7:6 (2) peale eestlanna. Babos on aga tuntud kui hea paarismängija – ta on paarismängus võitnud koguni 19 WTA turniiri, paarismängu maailma edetabelis jagab ungarlanna kolmandat kohta.

Miami Open kuulub WTA Premier Mandatory kategooria turniiride sekka, mis on WTA kalendris slämmi- ja aastalõputurniiride järel kaalukaim tennisevõistlus.

Miami Openil osaleb ka Eesti naiste esinumber Anett Kontaveit (WTA 19.), kellele andis kõrge edetabelikoht otsepääsme põhitabeli teise ringi. Seal kohtub Kontaveit Andrea Petkovic (Saksamaa, WTA 67.) – Amanda Anisimova (USA, WTA 73.) vahelise paari võitjaga. Edu korral võib Kontaveit kolmandas ringis kohtuda maailma neljanda reketi, sakslanna Angelique Kerberiga, aga samas faasis võib vastu tulla ka äsja lõppenud Indian Wellsi võitja, 18-aastane kanadalanna Bianca Andreescu (WTA 24.).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles