Blogi: dopingupatustena on tuvastatud 21 sportlast kaheksast Euroopa riigist (6)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dopinguskandaali fototõendid.
Dopinguskandaali fototõendid. Foto: Kuvatõmmis

Täna toimus Saksamaal Münchenis dopinguteemaline pressikonverents, kus Müncheni prokuratuur andis aru Seefeldi MMil lahvatanud dopinguskandaali senise uurimise arengutest. Loe täpsemalt allolevast blogist!

Uurimise juhtivprokurör Kai Kräber kinnitas, et nad on tuvastanud dopingupatustena 21 sportlast kaheksast Euroopa riigist aastatel 2011–2019. Seejuures võib Erfurti dopinguarsti (eeldatavalt Mark Schmidti – toim) teenuseid kasutanud sportlaste arv olla kolmekohaline.

Dopinguarsti teenuseid kasutanud sportlaste isikuid ei saa uurimise huvides veel avaldada, aga kahtlemata oli sportlaste hulgas nii eestlasi, itaallasi, soomlasi ja mitme teise rahvuse esindajaid. Dopinguvõrgustikuga seotud atleedid on viie erineva spordiala esindajad, millest kolm on talispordialad.

Prokuratuuri hinnangul võis dopinguarst teenida ühe sportlase kohta 4000–12 000 eurot. 40–50 leitud verekotti ei tähenda, et nii palju sportlasi on kasutanud veredopingut, kuid tõenäoliselt õnnestub kõigi verekottide omanikud selgeks teha. Igal juhul läheb veel uurimise lõpptulemuste avaldamiseni omajagu aega.

Tagasi üles