Video: Hardeni 57 punktist ei piisanud, Valanciunas oli otsustaval hetkel parem

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
James Harden
James Harden Foto: Reuters/ScanPix

Korvpalliliigas NBA pidasid täna öösel põneva kohtumise Houston Rockets ja Memphis Grizzlies, kus üle platsi meheks oli taas Rocketsi staar James Harden. Kokku 57 punkti visanud snaiper võitles Houstoni võiduvõimaluste eest päris lõpuni välja.

Esmalt päästis Harden olukorra normaalaja lõpul, viigistatades vabavisetega seisu 115:115 ning viis mängu lisaajale. Ehkki Grizzlies juhtis lisaaja viimase minuti algul 125:120, kostitas Harden Memphist esmalt kauge kolmesega, korjas seejärel kohe üles vastase jalast põrganud palli ning viigistas seisu 125:125. Vastased panid palli uuesti mängu kui lõpusireenini oli jäänud 15,6 sekundit. Grizzliese mängija Mike Conley läks viskele 1,7 seundit enne mängu lõppu, kuid ei tabanud. Ründelaua korjas 213-sentimeetrine leedulane Jonas Valanciunas ning proovis ise. Rocketsi tsenter Clint Capela püüdis teda takistada, aga paraku vea hinnaga. Kell pandi seisma 0,1 sekundit enne mängu lõppu.

Otsustaval hetkel vabavisetele läinud Valanciunas oli nagu rahu ise ning saatis kohe esimesel katsel palli otse korvi. Teisel viskel sihtis ta meelega rõngast ning võttis sellega vastastelt viimase võimaluse. Sellega oligi mäng tehtud.

Parimat skoori tegi nagu ikka Harden, kes kogus lausa 57 punkti. Vastaste poolelt olid parimad Valanciunas 35 ja Conley 33-ga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles