Eesti ratastoolikurlingu koondis tegi maailma edetabelis võimsa tõusu

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti ratastoolicurlingu koondise treening.
Eesti ratastoolicurlingu koondise treening. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti ratastoolikurlingu koondis tõusis maailma edetabelis kaheksa positsiooni võrra rekordkõrgele 13. kohale. Seni oli võistkonna parimaks tulemuseks maailma edetabeli 21. koht.

Tänu võidule maailmameistrivõistluste kvalifikatsiooniturniiril möödunud aasta sügisel ja edukale esinemisele märtsis Šotimaal toimunud MMil, tegi Eesti ratastoolikurlingu võistkond maailma edetabelis kõigist riikidest suurima tõusu - 21. kohalt 13. kohale.

«Eesti võistkonna sportlased on eduka esinemisega MMil tõestanud, et suudavad konkureerida ka maailma tippu kuuluvate võistkondadega. Põhiturniiril võideti nii hilisemat maailmameistrit Hiinat kui ka pronksile tulnud Koread. Kolme aasta pärast toimuvatele paraolümpiamängudele Pekingis pääseb 12 kõige rohkem kvalifikatsioonipunkte teeninud võistkonda ehk kõik võimalused on meie sportlastele avatud,” sõnas Eesti Invaspordi Liidu ning Eesti Curlingu Liidu president Rainer Vakra.

Eesti ratastoolikurlingu võistkond saavutas märtsis MMil kaheksanda koha ning kindlustas endale edasipääsu ka järgmise aasta MMile. Võistluse tulemusena teenis Eesti ratastoolikurlingu võistkond esimesed viis Pekingi 2022. aasta paraolümpiamängude kvalifikatsioonipunkti. 2022. aasta paraolümpiale pääseb 12 riiki kolme MMi tulemuste põhjal, seejuures on korraldajamaale Hiinale koht garanteeritud.

Vastavaldatud maailma edetabelis on eestlaste arvel 14 548 punkti. Edetabeli eesotsas on värske maailmameister Hiina, kes juhib veenvalt 87 857 punktiga. Teisel positsioonil on Norra 80 238 punktiga ja kolmandal kohal Korea 64 643 punktiga. Naaberriikidest edestab Eestit vaid Soome võistkond, kes asub 11. positsioonil ja Eesti järel on 14. Kohta hoidev Läti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles