PM Belfastis. Henri Anier mängu parimast võimalusest: ka tippmängijad eksivad

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henri Anier (8) mängus Põhja-Iirimaaga.
Henri Anier (8) mängus Põhja-Iirimaaga. Foto: JASON CAIRNDUFF / Action Images via Reuters

Eesti jalgpallikoondise 0:2 kaotusmängus Põhja-Iirimaaga meie koondise parimat võimalust omanud Henri Anieri sõnul tuleb sellised vähesed võimalused ära kasutada.

Mängu teisel poolajal avanes Anier suurepäraselt Põhja-Iirimaa kaitseliini selja taha ning sai Gert Kamsilt ka väga hea söödu, pääsedes Põhja-Iirimaa väravavahiga üks-ühele. Paraku ei suutnud eestlane tol hetkel tabloole 1:1 viiginumbreid tuua.

«Väga positiivne, et selline võimalus tekkis. Gerdilt suurepärane sööt, minult väga hea avanemine. Täpselt viimase piiri peal, et polnud suluseisu. Ka tippmängijad ei löö alati oma võimalusi ära, järgmine kord proovin paremini. Eelmine kord läks, seekord mitte. Muidugi on mul kahju, et ma seda ära ei löönud. Iga mäng tahan väravat lüüa. Kahju,» ütles Anier.

Eesti jalgpallikoondis mängis Põhja-Iirimaa vastu uue mänguplaaniga. «See oli meil esmakordne selliselt mängida. Proovisime, võitlesime. Teadsime, et meil saab raske olema. Proovisime nende mängu rikkuda, aga paraku nende esimene sündis meie arusaamatusest karistusalas ning teine penaltist.»

Kuigi Anieri sõnul suudeti mänguplaanist kinni hoida, tegutseti just palliga mängides ebakindlalt. «Peame palliga julgemalt mängima. Ma ütleks, et me võitsime ka kahevõitlusi, kuid palliga peame olema enesekindlamad ja julgemad. See polnud tingitud aukartusest, sest tahtsime siit kindlasti punkte. Peame suutma läbi nende väheste võimaluste mänge võita.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles