Postimees TV: töötu Mourinho valmistub kindlas usus tagasitulekuks

Silver Tabo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

18. detsembril Manchester Unitedi jalgpalliklubi peatreenerikohalt vallandatud portugallasel Jose Mourinhol on kindel eesmärk suvel taas mõne klubi juures ohjad haarata ning nullist alustada. Kindlate nõudmiste tõttu on ta praegu juba kolmest või neljast tööpakkumisest loobunud.

«Ma pean silmas seda, et tahaksin tagasi olla suvel, juunis, et alustada uue klubi eesotsas uueks hooajaks valmistumist. Ma tean täpselt, mida ma ei taha...,» väljendus ta otsekoheselt «See on põhjus, miks ma pidin juba kolme või nelja erineva pakkumise kohta vastama eitavalt... Ja ma tean, mida ma tahan, ning see ei tähenda mitte konkreetset klubi, vaid töö peab olema kindla iseloomu ja ulatusega,» jäi Mourinho salapäraseks.

Mourinho jõudis Unitedit juhendada kaks ja pool aastat, tema käe all lõpetati Inglismaa kõrgliigas esimene hooaeg kuuendana, ent võideti liigakarikas ja Euroopa liiga. Teisel hooajal tõstis Mourinho meeskonna teiseks.

Seejuures pole Mourinho üheski klubis peale Chelsea vastu pidanud üle kolme järjestikuse hooaja. Vaid Chelseas alustas ta neljandatki hooaega, kuid pidi siis 2015. aasta detsembris lahkuma.

56-aastane portugallane on ainus jalgpallitreener, kes tulnud tiitlivõitjaks nii Inglismaa kõrgliigas Premier League (Chelsea), Itaalia kõrgliigas Serie A (Milano Interi) kui ka Hispaania kõrgliigas La Liga (Madridi Real).

Alates 2000. aastast ehk Mourinho treenerikarjääri algusest on ta juhendanud kolme Portugali meeskonda (Benfica, União de Leiria, Porto), kahte Inglismaa tiimi (Chelsea, Manchester United) ning ühte Itaalia (Milano Inter) ja Hispaania (Madridi Real) klubi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles