Bø ületas Fourcade’i rekordi, Ermits langes neljandasse kümnesse

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johannes Thingnes Bö.
Johannes Thingnes Bö. Foto: JOHAN AXELSSON / imago images / Bildbyran

Norras Holmenkollenis toimuval laskesuusatamise hooaja viimasel MK-etapil saavutas meeste 12,5 km jälitussõidus esikoha norralane Johannes Thingnes Bø.

Johannes Thingnes saabus viimasesse lasketiiru paarikümnesekundilise eduga vanema venna Tarjei Bø ees. Mõlemad mehed eksisid ühel lasul ja käisid trahviringil. Puhaste paberitega läbisid viimase tiiru aga austerlane Felix Leitner ja sakslane Arnd Peiffer, kes asusid vanemat Bød jälitama. Johannes Thinges oli juba oma teed läinud ja kulges finiši poole.

Noorem Bø teenis hooaja 15. etapivõidu, ületades sellega prantslase Martin Fourcade’i üle-eelmise hooaja rekordi (14 etapivõitu). Fourcade on ise ka Holmenkollenis kohal, kuid seal ei osale, vaid jälgib võistlusi pealtvaatajana. Pühapäeval on Norra talispordikeskuses kavas ühisstardist sõit.

Bø edestas finišis vanemat venda 13,9 sekundiga. Leitner ja Pfeiffer teise koha nimel heidelda ei suutnud, pikema kõrre tõmbas sakslane, kes saavutas kolmanda koha ja jättis noore austerlase neljandaks.

Sprindidistantsil 25. koha saavutanud Kalev Ermits eksis jälitussõidus igas lasketiirus korra ja langes kaheksa positsiooni võrra, lõpetades 33. kohal. Kaotust võitjale kogunes kolm minutit ja 10,6 sekundit. 

Tulemused: 1. Johannes Thingnes Bø (3 trahviringi), 2. Tarjei Bø (1; +13,9), 3. Arnd Peiffer (1; +18,2), 4. Felix Leitner (0; +22,1), 5. Vetle Sjåstad Christiansen (2; +51,1), 6. Lukas Hofer (3; +57,1) … 33. Kalev Ermits (4; +3.10,6).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles