Fourcade teatas sportlaskarjääri lõpetamisest (3)

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vennad Simon (vasakul) ja Martin Fourcade 2012. aastal Nove Mesto MK-etapil.
Vennad Simon (vasakul) ja Martin Fourcade 2012. aastal Nove Mesto MK-etapil. Foto: Petr Josek / Reuters

Prantsusmaa laskesuusataja Simon Fourcade teatas 34-aastaselt, et tõmbab sportlaskarjäärile joone alla. 

Simon Fourcade, kes on 30-aastase Martin Fourcade’i vanem vend, osales karjääri jooksul kolmel erineval olümpial (2006 Torino, 2010 Vancouver, 2014 Šotsi), kuid ei võitnud ühtegi medalit. Vancouveris saavutas ta Prantsusmaa teatenelikuga kuuenda koha.

Maailmameistrivõistlustelt on Simon Fourcade’il ette näidata viis medalit: 2009 Pyeongchangis tuli ta segateatesõidus maailmameistriks, 2012 Ruhpoldingus teenis hõbeda individuaaldistantsil ja teatesõidus, 2013 Nove Mestos hõbeda teatesõidus ja 2015 Kontiolahtis pronksi teatesõidus.

Simon Fourcade debüteeris MK-sarjas hooajal 2003/04. Seitse hooaega hiljem saavutas ta üldarvestuses viienda ja individuaaldistantsi arvestuses suisa esimese koha. MK-sarjas jõudis ta individuaalsõitudes poodiumile kaheksa korda (+ MM-hõbe), kuid mitte kordagi kõrgeimale astmele.

Martin ja Simon Fourcade (paremal) 2012. aastal Ruhpoldingu MMil.
Martin ja Simon Fourcade (paremal) 2012. aastal Ruhpoldingu MMil. Foto: CHRISTOF STACHE / AFP
Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles