Murdmaasuusatamise MK-hooaja üldvõitjaks krooniti Østberg

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ingvild Flugstad Østberg
Ingvild Flugstad Østberg Foto: MARTIN OUELLET-DIOTTE / AFP

Murdmaasuusatamise hooaeg lõppes täna Kanadas Quebecis, kus oli kavas kolmepäevase minituuri viimane osavõistlus ehk 10 km vabatehnika jälitussõit. Etapivõidu ja sellega koos minituuri üldvõidu võitis rootslanna Stina Nilsson. MK-hooaja üldvõitjaks krooniti aga norralanna Ingvild Flugstad Østberg.

Tänasele etapile startis Nilsson 33-sekundilise eduga Østbergi ees. Kolmandana sai lähte Therese Johaug, kes kaotas stardis Nilssonile 49 sekundiga.

Need kolm naist jõudsid ka Quebeci minituuri poodimumile, kuid veidi teises järjestuses. Nilsson võttis 12,9-sekundilise eduga Johaugi ees etapivõidu. Østberg, kes langes ühe koha võrra, kaotas Nilssonile finišis 15,1 sekundit.

Neljanda koha teenis alles seitsmendana startinud (liidrist +1.25 hiljem - toim) soomlanna Krista Pärmäkoski (+52,3), kes edestas finišisirgel kuuendana lähte saanud rootslannat Ebba Anderssoni täpselt sekundiga.

MK-sarja hooaja üldvõidu 1654 punktiga Østberg. Teise koha teenis venelanna Natalja Neprjajeva (1431), kolmas oli Johaug (1322). 

Sprindi arvestuses krooniti võitjaks Nilsson ning distantsisõidu kristallgloobus kuulub Johaugile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles