Takistussõidu sisemeistriks tuli Paul Argus

Eesti Ratsaspordi Liit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paul Argus ja Jay-Z-Bee.
Paul Argus ja Jay-Z-Bee. Foto: Celin Lannusalu

Täna Tallinnas Veskimetsa ratsakeskuses toimunud takistussõidu sisemeistrivõistlustel tuli kullale Paul Argus 7-aastase Eestis kasvatatud mära Jay-Z-Beega. Võistlus on Postimehes järelvaadatav.

Seenioride klassis sisemeistrivõistlustel olid koos kõik hetkel parimad Eesti takistussõitjad, mida ei juhtu just sageli just sportlaste erineva võistlusgraafiku tõttu. Nii oli oodata põnevat mõõduvõttu ja võimalused võitjaks tulla olid paljudel. Rajameister püüdis rada ehitades arvestada meie tipphobuste vormiga. Parkuur oli enamusele neist jõukohane, kuid sisaldas mitmeid nipiga kohti, nii et ratsanikel tuli ikkagi esimeses voorus vaeva näha, et saada kirja tulemus, millega teise vooru edasi saaks.

Paul Argus ja Jay-Z-Bee
Paul Argus ja Jay-Z-Bee Foto: Celin Lannusalu

Medaliheitlus käis teises ehk nn võitjate voorus 10 võistluspaari vahel. Kolm ratsanikku olid stardis mitme hobusega, sisemeistrivõistluste arvestuses läks kirja aga ratsaniku parim tulemus. Esimesena läks starti Tiit Kivisild (RK Ruila Tall) hobusel Don Kide, kes tegi teistele ette kiire aja. Esimesena ohustasid nende tulemust Paul Argus (Tondi RSK) ja Renessin, asudeski juhtima. Peale soojenduspausi oli jällegi kohe stardis Paul, seekord oma noorema partneri Jay-Z-Beega. Paul läbis raja sama sujuvalt, kui eelmise ratsuga ja endalegi üllatuseks tegi isegi mõne sajandiksekundi kiirema aja, asudes juhtima. Tagantpoolt tulijatest oli Paulist ja Tiidust kiirem Hanno Ellermann (ESHKS) hobusel Jakoba Stud Famosa, kuid kahjuks pudenes tal maha üks latt ja nii jäi Hanno saagiks seekord pronksmedal.

Sisemeistrivõistluste medalikolmik: Tiit Kivisild (hõbe), Paul Argus (kuld), Hanno Ellermann (pronks).
Sisemeistrivõistluste medalikolmik: Tiit Kivisild (hõbe), Paul Argus (kuld), Hanno Ellermann (pronks). Foto: Celin Lannusalu

„Jay-Z-Bee on suure fuleega ja ühtlase tempoga, seepärast nähtavasti tuli meil ka kiirem aeg. Mul endal ei olnud plaanis teha temaga nii kiiret sõitu, see tuli mulle isegi üllatusena. Uskusin ise, et Renessin on kiirem,“ ütles Paul. Jay-Z-Beest, kelle aretaja on Eesti parimaid koolisõitjaid Dina Ellermann, pidi saama hoopis uus koolisõidu täht, kuid läks teisti. „Olen Dinale väga tänulik võimaluse eest selle hobusega võistelda, usun, et sellel hobusel on tulevikku,“ lisas võitja.

Tulemused

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles