Lisaks Eestile taotleb 2021. aasta korvpalli EM-i korraldusõigust veel kuus riiki

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korvpalli EM.
Korvpalli EM. Foto: Tairo Lutter

Rahvusvahelise Korvpalliliidu (FIBA) Euroopa osakond andis täna teada, et 2021. aasta Euroopa meistrivõistluste turniiri korraldusõiguse saamiseks esitas taotluse seitse alaliitu. 

Lisaks Eestile esitasid ametliku pakkumise Tšehhi, Saksamaa, Gruusia, Ungari, Itaalia ja Sloveenia.

Kuna ükski taotluse esitanud alaliit ei soovi tervet turniiri üksinda korraldada, kinnitas FIBA, et EM-i alagrupifaas saab toimuma neljas eri riigis, kellest üks saab õiguse ka finaalvõistluse läbiviimiseks.

Varasemalt on mitme erineva võõrustajaga Euroopa meistrivõistluste turniire korraldatud kahe korral: aastal 2015 (Horvaatia, Saksamaa, Prantsusmaa ja Läti) ja 2017 (Iisrael, Soome, Rumeenia ja Türgi).

Kokku tundis 2021. aasta EM-i korraldusõiguse taotlemise vastu täiendavat huvi tervelt 13 riiki.

FIBA Euroopa tegevdirektor Kamil Novak sõnas pressiteate vahendusel: «Nii paljude alaliitude tahe Eurobasketi turniiri korraldada näitab, et võistluse maine on jätkuvalt tugev – kui mitte tugevam kui eales varem. Oleme kindlad, et leiame kandidaatide seast ideaalsed võõrustajad nagu ka varasematel aastatel.»

Lõplik otsus langetatakse FIBA Euroopa juhatuses käesoleva aasta juulis. Enne seda hinnatakse kõikide taotluse esitanud riikide võistlusareene ja infrastruktuure.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles