Prantsusmaa ja Inglismaa on alustanud EMi kvalifikatsiooni võimsalt

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnelik Inglismaa koondis pärast Michael Keane'i väravat.
Õnnelik Inglismaa koondis pärast Michael Keane'i väravat. Foto: AFP / Scanpix

Maailmameistrid sõitsid üle Islandist, britid aga Montenegrost, lüües viimaste vastu lausa viis väravat.

Valitsev maailmameister Prantsusmaa sai EMi kvalifikatsioonis teise võidu kui koduseinte vahel Pariisis võideti 4:0 Islandit.

Esimese poolaja ainsa värava lõi Samuel Umtiti 13. minutil, Kylian Mbappelt saadud söödust. Teisel poolajal lisasid värava Oliver Giroud (68. minutil), Mbappe (78.) ning Antoine Griezmann (84.)

Nagu paljudel teistelgi varem, oli ka Islandil tõsiseid raskusi Kylian Mbappe pidurdamisega.
Nagu paljudel teistelgi varem, oli ka Islandil tõsiseid raskusi Kylian Mbappe pidurdamisega. Foto: ZUMAPRESS.com/MEGA/Scanpix

Prantsusmaa on löönud nüüdseks kahe mänguga juba kaheksa väravat  (möödunud reedel saadi Moldovast jagu 4:1). Didier Deschampsi hoolealused juhivad H-alagruppi, edestades ühe väravaga Türgit.

Inglismaa tegi võõrsil täiesti maatasa Montenegro, võites mängu 5:1 (2:1). Ehkki koduvõistkond tegi mis suutis, kuid kui 60. minutil sündis juba brittide kolmas värav, oli mängusaatus juba sisuliselt otsustatud.

Mullusel MMil neljandaks tulnud Inglismaa väravate eest hoolitsesid: kaks tabamust kirja saanud Ross Barkley, Michael Keane, Harry Kane ja Raheem Sterling.

Positiivne etteaste kogu võistkonnalt ja tore õhtu ka minu poolt. Montenegro ei ole kerge vastane, vaid on iga kord parajaks testiks, aga me näitasime korralikku sisu võites mängu sedavõrd veenvalt,“ ütles Barkley hiljem BBC-le.

Kaks võitu kirja saanud A-alagrupis paiknev Gareth Southgate’i juhitud meeskond on nüüdseks löönud juba 10 väravat ning lasknud endale lüüa vaid ühe. Avamängus jäi inglaste laviini alla (Tšehhimaa).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles