Üheksa päevaga kaks hõbedat, Venno oli finaalis Galatasaray resultatiivseim

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ründelöögil on Oliver Venno.
Ründelöögil on Oliver Venno. Foto: cev.eu

Eesti võrkpallikoondise diagonaalründaja Oliver Venno koduklubi Istanbuli Galatasaray pälvis Euroopa tugevuselt teises klubisarjas ehk CEV Cupis teise koha ja hõbemedali.

Galatasaray tunnistas nädala eest finaalseeria avamängus võõrsil Itaalia hiiu Trentino, mis muuseas on ka Renee Teppani eelmine koduklubi, 3:1 paremust, mis tähendas, et koduses kordusmängus vajas Türgi tippklubi 3:0 või 3:1 võitu. Seejärel ka edu kuldses geimis.

Venno alustas kohtumist fantastiliselt, olles kuue punktiga ka esimeses geimis üleplatsimees ja Galatasaray võitis 25:22. Teises geimis lisas diagonaalründaja oma arvele veel viis punkti ja Galatasaray võitis jälle, sedapuhku 25:21.

Et nii kolmas kui ka neljas geim kuulus numbritega 25:16 Trentinole, olid Galatasaray mõtted kuldsest geimist kadunud. Itaalia meistriliiga põhihooaja teisel kohal lõpetanud Trentino ei halastanud Galatasarayle ka mängu viimases geimis, mille nad võitsid koguni 15:5.

Kogu mäng Trentinole numbritega 3:2 (22:25, 21:25, 25:16, 25:16, 15:5). Venno oli 17 punktiga (2 serviässa, 1 blokk, rünnakuprotsent 35) Galatasaray resultatiivseim, üleplatsimees oli aga 24 silmaga Trentino pallur Uros Kovacevic.

Seega kaotas Galatasaray üheksa päeva jooksul kaks finaali, sest 17. märtsil jäädi Türgi karikavõistlustel 2:3 alla linnarivaal Fenerbahcele. Galatasaray eelmine tiitel pärineb 30 aasta eest, kui hooajal 1988/89 tuldi Türgi meistriliiga võitjaks. Aga vaatame saavutust positiivse nurga alt: üheksa päevaga kaks hõbemedalit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles