Reim: meil oli väga suur soov see mäng võita (2)

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Reim.
Martin Reim. Foto: JASON CAIRNDUFF / Action Images via Reuters

Eesti meeste jalgpallikoondise peatreener Martin Reim lausus pärast Gibraltari alistamist maavõistlusmängus, et võit on magus, aga mängus oli ka palju lubamatut praaki.

«Olen rahul seisuga ja mingi osaga mängust. Loomulikult oli palju asju, mis vahepeal pingi peal südame seisma pani. Ja need tulid sellest, et me ise tegime rumalaid valesööte ning ilmaolude tõttu (Gibraltaril puhus tugev tuul – toim) arvestasime valesti ka palli lennutrajektoori ja esimest puudet. Sealt said vastased kolm kõige ohtlikumat rünnakut,» sõnas Reim 60 minutit pärast lõpuvilet Eesti ajakirjanikele ja lisas, et rünnakul jäi natuke puudu täpsest löögist.

Reimi hinnangul puudub koondislastel enesekindlus, sest koduklubides pole hooaeg veel korralikult alanud või mänguminutid on kasinad. «Enesekindlus tuleb mängudega. Loomulikult oleneb ka mängu iseloomust, tähtsusest või tugevusest. Ega terve mäng ei ole väristamine, vaid mingid momendid, mis vastane suudab enda kasuks pöörata või ära karistada,» sõnas juhendaja.

«Järgmise valikmänguni on kaks kuud aega, olen siin piisavalt kaua olnud ja tean, et selle ajaga võib väga palju muutuda. Loodan, et midagi muutub mängijate mänguaja ja vormi osas oma koduklubide juures. Kindlasti on koondisering sama, eks siis peame tegema õige valiku.»

Kui eelmisel nädalal Põhja-Iirimaaga kohtudes mängis Eesti viie kaitsjaga (formatsioon 5-2-1-2), siis Gibraltari vastu naasis Eesti neljase kaitseliini (4-1-4-1) juurde. Reim andis mõista, et kasutab valikmängudes ka edaspidi viiest kaitseliini, sest Gibraltari tase Põhja-Iirimaa, Saksamaa, Hollandi ja Valgevenega on silmaga nähtav. Kuid kõik sõltub (kaitsjate) valikust...

«Valikmängudes on teistsugused vastased. Tuleb vaadata, mis on meie seis ja kas mängida 4-1-4-1 või peame mängima viie kaitsjaga. Kõik oleneb, sest meil loeb, kas Ragnar on terve, mis vormis on Mets, mida teised kaitsjad teevad ja kas äärekaitsjad saavad mängida. Kõik sõltub sellest, mis on meie reaalsed võimalused ja oskused järgmistes mängudes,» analüüsis Reim.

Lõpetuseks sõnas ta: «Loomulikult on võit magus. Võiduga on emotsioonid palju paremad. Meil oli väga suur soov see mäng võita, et oleks positiivne järgmistele mängudele minna. Peaksime võidu üle rõõmu tundma. Meil ei ole olukord, kus lööme ukse pisikeste üle lahti. Me oleks võinud rohkem (väravaid) lüüa, aga samamoodi ka nemad. Me andsime kõik, mis meil sees oli.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles