Kas Rapla korvpallurid suudavad Riia VEFi hammustada?

Toimetas Ville Arike
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rapla kapten Indrek Kajupank.
Rapla kapten Indrek Kajupank. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Eesti-Läti korvpalliliigas alustatakse täna veerandfinaalidega, esimeses mängus võtab Rapla Avis Utilitas kodusaalis vastu Riia VEFi.

VEF pälvis põhiturniiril teise, Rapla seitsmenda koha. Nende tänavuses esimeses omavahelises mängus oli VEF sügisel koduplatsil parem 102:68, kuid jaanuaris Raplas hakkas kohalik meeskond vihaselt vastu ja kaotas vaid 71:77.

Seejuures juhtis Rapla veel 69:67, kuid VEFi lõpuspurt oli võimsam. Kas Eesti mulluse pronksiklubi mängijad suudavad esitada veel ühe hea partii ja juhtida ka pärast 40 minuti täistiksumist?

VEFi trumbid on kaugvisked ja lauavõitlus. Ka VTB Ühisliigas mängiv Läti tiim tabas koduse sarja põhiturniiril 305 kolmest - kõigist rohkem. Lauapalle nopiti mängus keskmiselt lausa 40,0, seegi on parim näitaja.

VEF võitis põhiturniiril 26 mängu ja kaotas vaid 2 - mõlemad suurele kodusele rivaalile Ventspilsile. See-eest alistati kahel korral Eesti valitsev meister BC Kalev/Cramo. Rapla kogus poole vähem võite ehk 13.

Tänane mäng algab Raplas kell 19. Teist korda lähevad meeskonnad vastamisi pühapäeval Riias.

Ülejäänud paaridest kaks tükki alustab neljapäeval, mil kohtuvad TalTech - Ogre ja Pärnu Sadam - Ventspils. Tartu Ülikool ja BC Kalev/Cramo stardivad pühapäeval Taaralinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles